Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 158
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dobrovoljni prilozi

'Lipaši' donirali 3000 kuna osječkom Centru za beskućnike

novac
Ilustracija: Davor Puklavec/PIXSELL
29.12.2014.
u 11:16

Koncert je održan već 22. puta za redom, a kao i do sada, za njega se nisu naplaćivale ulaznice nego su posjetitelji pozvani prilikom ulaza da daju svoje dobrovoljne priloge

Centru za prihvat beskućnika u Osijeku predstavnici Hrvatskog pjevačkog društva "Lipa" predali su 3000 kuna donacija koje su prikupili na tradicionalnom Božićnom koncertu održanom u osječkoj crkvi sv. Mihaela.

Koncert je održan već 22. puta za redom, a kao i do sada, za njega se nisu naplaćivale ulaznice nego su posjetitelji pozvani prilikom ulaza da daju svoje dobrovoljne priloge. Centru će naknadno biti poklonjeno i nekoliko CD-ova s Lipinim izvedbama te monografija društva, izvijestio je glasnogovornik HPD "Lipa" i njezin dopredsjednik Tomislav Levak. Inače, osječki Centar za beskućnike osnovan je u suradnji s Gradom 1999. godine jer su se pojavile naznake kako u Osijeku postoje beskućnici koji trebaju prenoćište.

Ono može primiti 24 osobe, a osim noćenja u čistim i dezinficiranim prostorijama korisnicima su osigurana i tri osnovna dnevna obroka. Trenutno ovdje boravi 19 osoba od kojih su dvije žene i 17 muškaraca.

>>'Potrebitima najviše pomažu oni koji imaju najmanje

>>Rodilje, vatrogasci i beskućnici dobit će najmanje novca

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije