Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TUGA U DUGOM SELU

Liječnik koji je priskočio u pomoć djevojčici na koju je naletio kamion: 'Preminula mi je na rukama'

Kamion usmrtio dijete u Dugom Selu
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL
1/12
22.05.2024.
u 12:36

Osnovnoškolka je, podsjetimo, prelazila cestu kada je na nju naletio kamion, a dr. Ivica Stipanović prvi je priskočio u pomoć 8-godišnjakinji

Dao sam sve od sebe da spasim curicu, da joj probam pomoći, učinio sam sve što sam mogao sa svoje liječničke strane, no nažalost preminula mi je na rukama, ispričao je umirovljeni liječnik detalje potresne scene jučerašnje nesreće u Dugom Selu u kojoj je poginula djevojčica. Ona je, podsjetimo, prelazila cestu kada je na nju naletio kamion, a dr. Ivica Stipanović prvi je priskočio u pomoć 8-godišnjakinji.

- Blizu živim, vidio sam da se nešto dešava. Taman sam se vraćao iz Zagreba sa suprugom, kad sam vidio ljude koji su počeli vikati, mahati. Odmah sam stao bez razmišljanja, da vidim o čemu se radi, mogu li kako pomoći. Tad sam na asfaltu, na samom križanju, uočio dijete koje leži. Hitna je brzo stigla, no djevojčica je imala tešku traumu glave i vrata i nažalost u takvim slučajevima šanse za preživljenje su nikakve, pogotovo kod tako malog jadnog djeteta - navodi dr. Stipanović za 24sata

- Djevojčici sam oslobodio dišne puteve, no zjenice nisu reagirale. Preminula mi je na rukama. S medicinske strane sam pokušavao sve što sam mogao, hitna joj isto nije mogla pomoći, bilo je pokušaja, no vidite da se ne može ništa. Puno puta sam bio u sličnim situacijama i spašavao ljude, no nikada tako malo dijete. Iako ste svjesni toga da nema pomoći, nastojite i dalje pokušavati i pružate prvu pomoć u nadi da ćete spasiti život. Samo sam razmišljao daj Bože da je spasim, no bilo je nemoguće. Ovo je strašno za obitelj, za nas sve. I ja imam emocije, u momentu kad pružate pomoć nema emocija jer se fokusirate na spašavanje, no kasnije se sve odrazilo na mene. Jako mi je žao što se to dogodilo. I mi živimo u tom naselju, no nisam poznavao djevojčicu, čuo sam da je završavala prvi razred osnovne škole - dodao je, poručivši kako je zbog cijele situacije jako tužan.

Inače, policija se oglasila ove srijede te objavila kako je uhitila 27-godišnjeg vozača koji je upravljao kamionom u trenutku nesreće. On je, naime, skretao udesno te nije provjerio nalazi li mu se netko s desne strane, kada je tamo cestu prelazila 8-godišnjakinja. 

POVEZANI ČLANCI:

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije