Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZLIJEČILI JE?

Liječnici uspjeli suzbiti HIV kod trogodišnje djevojčice

injekcija
Petar Glebov/PIXSELL
24.10.2013.
u 17:25

Djevojčica više nije HIV-pozitivna iako je prestala uzimati lijekove prije 18 mjeseci

Liječnici su dobili uvjerljive dokaze da su uspjeli suzbiti HIV kod djeteta iz Mississippija koje je rođeno s virusom AIDS-a, prenosi Huffington Post.

Liječnici su djevojčicu, koja danas ima tri godine, rano počeli liječiti standardnim lijekovima. Više nije HIV-pozitivna iako je prestala uzimati lijekove prije 18 mjeseci.

Liječnici su oprezni i još uvijek ne žele reći da je dijete apsolutno izliječeno.

– Tvrdimo da je riječ o remisiji jer želimo promatrati dijete duže vrijeme kako bismo bili apsolutno sigurni da nema povratka – rekla je dr. Katherine Luzuriaga sa sveučilišta u Massachusettsu.

>> U Rusiji otkriven novi soj HIV-a, širi se 'velikom brzinom'

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije