Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nova pravila
Povratak na članak

Obiteljski liječnici više neće izdavati potvrde za bolovanje, vrtić, školu...

Jedinstvenom potvrdom o zdravstvenom stanju obiteljski doktori zamijenit će bar 50 potvrda koje su do sada izdavali, a bude li netko inzistirao – to će i platiti

Komentari 45

DU
Deleted user
20:24 10.10.2016.

Ne razumijem...imam visoku temperaturu, opću slabost...dijagnoza gripa...ne mogu na posao, ne dobijem potvrdu da sam bolestan...nakon tri dana ne dolaska na posao dobijem izvanredni otkaz, jer nisam ničim mogao dokazati da sam bolestan...jeli to tako ili sam ja nešto krivo shvatio...!!!!!!????????

VL
DU
Deleted user
20:24 10.10.2016.

Ovo je prevršilo svaku mjeru. Više od dva desetljeća neprekidno sam dobijao potvrde za bolovanje, a sad će me izgleda natjerat da ću morati počet dolazit na posao.

VL
NO
nomadin
20:12 10.10.2016.

Pa sta ce onda raditi.10 minuta za izdavanje jedne potvrde mi je malo neshvatljivo,sve je vec digitalno i treba samo potpis,jer dijagnosa je vec u kompjutoru.Ne mojte se cuditi sto mladi ljudi bjeze van.

VL
DO
dobarsavjet
20:14 10.10.2016.

Kako pravdati ne dolazak na posao?

VL
DU
Deleted user
20:40 10.10.2016.

potvrda da je pacijent živ?! zar je to postojalo?

VL
Avatar Veljko_Veseljko
Veljko_Veseljko
20:46 10.10.2016.

Na kraju će još izmisliti da se i sami trebamo liječiti kako liječnici ne bi imali previše posla.

VL
DU
Deleted user
21:38 10.10.2016.

Predložio bih našim "genijalcima" koji smišljaju uvijek neke novitete u zdrastvu da umjesto briljantinih ideja ulože novac u jedinstveni informacijski sustav koji će povezati doktore sa svim ostalim službama i pravnim osobama te je dovoljno da npr sestra klikne i poslodavac ili služba dobi potreban podatak. Također, za doznake se ne mora ići po papir već se može sve preko e-maila.

VL
DU
Deleted user
21:38 10.10.2016.

Iako je ovdje pobrojana gomila budalastih potvrda, ponovo ponavljam: Hitno vratiti sve iz koncesije u domove zdravlja, plaća po koeficijentu kao i njihove kolege u bolnicama na koje su jaaako ljubomorni, obavezna dežurstva, administraciju, režije, nabavu tj. sve ono na što se žale da ih opterećuje preuzet će administracija doma zdravlja i tako ih rasteretiti. Nema više ucjena od strane pacijenata, nema više mantranja o 150 pregleda dnevno (pardon, kontakata) i nema više maltretiranja javnosti svojim statusom koji je većini bolji bolji nego u bolnici, od plaće, radnog vremena, pa sve do mogućnosti nabavljanja automobila na leasing, plaćanja putovnja po kongresima iz glavarine, nabavke laptopa na firmu ..........

VL
DU
Deleted user
21:34 10.10.2016.

Ovo je "probni balon". Kao i sve ostalo nakon što svi daju svoje mišljenje će se regulirati. Neozbiljno jer sutra i idućih dana će doktori opće prakse izgubiti sat vremena dnevno na odgovaranje na upite nakon što se ovo pročuje.

VL
LA
larala
15:17 11.10.2016.

u potpunosti podržavam lijecnike koji se žele baviti s onim za što su se školovali a, ne sa papirologijom koju im politika stalno namece. ako je netko bolestan onda je bolestan i treba odležati ili se lijeciti a, ne nosakati potvrde poslodavcima kojima taj papir ionako ništa ne znaci vec im je iskljucivo važna samo doznaka koja se dobije nakon zatvaranja bolovanja...ista stvar je sa ispricnicama za školu, vuci bolesno dijete i izlagati ga drugim bolestima jer je ministru obrazovanja nepojmljivo da viroze školama haraju više od jednom godišnje.

VL
CR
CrniMax
09:18 11.10.2016.

Isto tako bi trebalo ograničiti broj posjeta u mjesecu na jedan ili dva, a ne kao neki koji svaki dan sjede u čekaonici jer nemaju doma kaj raditi, pogotovo umišljeni pacijenti starije dobi.Tko dođe bez veze neka plati po punoj cijeni, a ne da su stalno gužve u ordinaciji zbog tih umišljenih bolesnika.

VL
DU
Deleted user
07:21 11.10.2016.

Predlažem da prestanu pisati i uputnice po sistemu "muko moja prijeđi na drugoga" a da pacijenta nisu ni pregledali, nego su telefonskim razgovorom utvrdili dijagnozu, pa onda ukinuti glavarinu da se bore za svoje pacijente, pa propisati minimum usluga koje moraju pružiti u ordinaciji, pa penalizirati neodlaske u kućne posjete itd. itd. Da se tu štošta još poboljšati.

VL
Avatar miroslav.calo
miroslav.calo
21:34 10.10.2016.

Potvrdu o privremenoj nesposobnosti za rad i trajanju nesposobnosti za rad od sada će nam ispisivati u lokalnoj pekarnici?

VL
DU
Deleted user
21:01 10.10.2016.

Od tolikog novca koji izdvajamo za zdravstvo nismo zavrjedili niti da nam isprintaju jedan papir, pola A4 i na njega udare žig. Sve ukinuše, još nam ostaje samo molitva.

VL
DU
Deleted user
20:58 10.10.2016.

sestri Mirni treba manje od minute da napiše i izprinta ispričnicu za školu. kome treba 10 minuta nek ide van radit

VL
AS
askica
08:26 11.10.2016.

Meni je najbolje da više neće izdavati ispričnice ako je dijete bilo u bolnici već bi trebalo nositi otpusno pismo u školu. Gdje je tu pravo na privatnost? Hoćemo li i umjesto doznaka nositi otpusno pismo poslodavcu? Trebaju li škola,, profesori, poslodavci znati svaku dijagnozu od koje netko boluje? Odnos između liječnika i pacijenta je povjerljiv. Ovako nam se krše ljudska prava.

VL
LE
Leonorfi
09:15 11.10.2016.

Počinje mi faliti ono vrijeme školskih liječnika.. Samo sad ih uvesti za umirovljenike, dakle, ordinacije isključivo za njih da si malo popričaju s doktoricom / doktorom i da vidiš kako više ni administracija u ostalim ordinacijama ne bi bila problem.

VL
LU
ludivarazdinec
08:15 11.10.2016.

kak su blesavi pa sad budu imali vise posla jer budu odma svi islu doktoru istu minutu...idioti...

VL
CR
CrniMax
09:15 11.10.2016.

nitko od doktora ne dođe na vrijeme na posao, moj doktor radi službeno od 7.30- 14.00 sati, nikad nije došao prije 8.30 a nikad nije primio nakon 12.30 pacijenta.

VL
CR
cronada
08:35 11.10.2016.

Koje gluposti fantaziraju ti Dr. 😡 Ako on Dr. postavi dijagnozu pacijentima I to je osnova za sve radnje kako terapije tako I bolovanja I sl.Sto se tice prekkvalifikacije, vojska I drugo to I tako trebaju drugi specjalisti sa osnovnimnim podaci ma dalje pregledima I komisijama odluciti I razgledati sto kako ....? A za pisanja i obradu u PC a za Administration neka se zaposle oni sa srednjom ekonomske I sl. A dr. I sesttre neka rade svoje medcinske poslove I svi sretni 😆😆😆

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.