Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UPOZORENJE

Liječnici u strahu: 'Ako to dobijete zajedno s COVID-19, padaju vam šanse za preživljavanje'

Koronavirus u SAD-u
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
30.07.2020.
u 10:14

Doktorica Jennifer Lighter upozorava da gripa može oslabiti tijelo do te razine da je podložnije koronavirusu i nakon što osoba preboli gripu tijelo nije toliko snažno kao što je bilo, što znači da će se teže boriti protiv COVID-19.

Mnogi su mislili kako će koronavirus trajati nekoliko mjeseci, međutim s obzirom na porast broja slučajeva diljem svijeta liječnici strahuju što će biti na jesen kad će se morati suočiti i s koronavirusom i s gripom. Upravo to je mnoge potaknulo da se pitaju što ako netko dobije istovremeno gripu i koronavirus te treba li se uopće cijepiti ove godine. 

Razloge zašto je bitno cijepiti se protiv gripe pogotovo ove godine objasnio je voditelj odjela za prevenciju infekcija newyorške bolnice Mount Sinai doktor Waleed Javid. 

- Potrebno se cijepiti iz više razloga. Da, može se istovremeno imati te dvije bolesti. Ako i gripu i COVID-19 dobijete istovremeno, onda padaju šanse za preživljavanje. Vidjeli smo ljude koji su istodobno bili pozitivni i na koronu i na gripu i bili su u kritičnom stanju - napominje dr. Javaid, piše Health.com.

Podsjeća da i sama gripa može biti jako opasna, te da ne treba ni nju podcjenjivati. 

Doktorica Jennifer Lighter upozorava da gripa može oslabiti tijelo do te razine da je podložnije koronavirusu i nakon što osoba preboli gripu tijelo nije toliko snažno kao što je bilo, što znači da će se teže boriti protiv COVID-19. 
 

Ključne riječi

Komentara 1

SI
sisavac
10:39 30.07.2020.

a još je opasnije ako imate 100 godina, teški kronični bolesnik ste, imate rak gušterače i dijabetes, i sad vas napala korona! mislim, o čemu mi pričamo, kao da čovjek nakon prometne nesreće u kojoj ostane nepokretan može idući dan mirne volje otići na trening.... svaka prethodna bolest vas izmuči, i slijedeća vas neoporavljenog jače trefi. zar za takav zaključak treba diploma liječnika?!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije