Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KAKVA GREŠKA BOLNICE

Liječnici bebu proglasili mrtvom, nakon šest sati pronađena živa u mrtvačnici

Pixabay
22.10.2020.
u 18:34

- Ne mogu razumjeti kako beba nije umrla. Hladnjak u kojem se nalazila obično se koristi za držanje udova amputiranih osoba. Nikad prije nisam doživio nešto slično - kazao je vlasnik pogrebnog poduzeća koji je zajedno s kolegom došao preuzeti tijelo bebe

Nedonošče rođeno u 23 tjednu trudnoće preživjelo je šest sati u hladnjaku mrtvačnice nakon što je greškom proglašeno mrtvim. Da je beba živa otkrili su pogrebnici koji su došli pokupiti tijelo kako bi ga predali roditeljima za sprovod. No kada su stigli vidjeli su da novorođenče još diše.

Nevjerojatna priča o preživljavanju dolazi iz bolnice La Margarita u meksičkom gradu Puebla. Snimka koja prikazuje trenutak kada je otac strepio nad uplakanom bebom i govorio joj da ostane jaka, sada je postala viralna, prenosi Daily Mail.

Neimenovana beba, za koju se piše da je rođena jučer u 4.29 sati po lokalnom vremenu, živa je spašena oko 10 sati. Lokalni medij prenio je informaciju da je beba u hladnjaku mrtvačnice provela punih šest sati.

Miguel Angel Flores, vlasnik pogrebnog poduzeća čiji je zadatak bio pokupiti tijelo bebe za koju su smatrali da je mrtva, kazao je:

- Kad smo stigli, shvatili smo da plače i kreće se. Pozvali smo oca, a on je također vidio da plače i zato smo hitno pozvali liječnika koji je potpisao smrtni list - rekao je Flores.

- Ne mogu razumjeti kako beba nije umrla. Hladnjak u kojem se nalazila obično se koristi za držanje udova amputiranih osoba. Nikad prije nisam doživio nešto slično - dodao je.

IMSS u Puebli, vladina organizacija koja čini dio meksičkog zdravstvenog sustava, potvrdila je da je istraga u tijeku.

- U ranim jutarnjim satima u srijedu 21. listopada beba je prerano rođena u 23. tjednu trudnoće. Utvrđeno je da nema vitalnih znakova te je proglašena mrtvom i prebačena u bolničku mrtvačnicu. Kad se tijelo trebalo predati obitelji, medicinsko osoblje i predstavnik pogrebnika shvatili su da je beba živa.

Hitno joj je pružena medicinska pomoć prije nego što je prebačena na odjel intenzivne njege. Budući da je rođena toliko prerano, u ovoj je fazi nemoguće nažalost predvidjeti kako će se situacija odvijati. Bolničke vlasti razgovarale su s djetetovim ocem i nastavit će obavještavati obitelj o zdravstvenom stanju bebe. Slučaj se istražuje - priopćili su iz IMSS-a.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Warded
Warded
19:16 22.10.2020.

Paradoksalno, moguće da je bebu hladnoća oživjela

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije