Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEZAPAMĆEN SLUČAJ

Liječnica iz Dalmacije ovisnicima preprodavala narkotike, mnogi pacijenti zbog toga bi mogli biti u velikom problemu

Ilustracija
Unsplash
15.12.2023.
u 23:02

Liječnica iz Dalmacije je potpisivala recepte za narkotike - na tuđa imena, podizala lijekove, preprodavala ih i zarađivala. Oglasilo se i liječničko Povjerenstvo za prava pacijenata.

U rujnu je policija otkrila da je 47-godišnja liječnica iz Splita preprodavala tablete putem lažnih recepata, koristeći zdravstvene kartone svojih pacijenata. Jure Krstulović, predsjednik Povjerenstva za zaštitu prava pacijenata Splitsko-dalmatinske županije, potvrdio je da se policija istražuje razmjere ovog slučaja, pri čemu je više od stotinu slučajeva u fazi istraživanja.

Pacijenti nisu bili svjesni ovog ilegalnog djelovanja, a Povjerenstvo za zaštitu pacijenata zabrinuto je zbog mogućih problema koje bi sada pacijenti zbog nesavjesne liječnice mogli imati. Naime, u kartonu im piše da su, recimo, koristili opijate koje liječnik prepisuje kao nadomjesnu terapiju kod ovisnosti, što može biti poseban problem za policajce, vojnike, pomorce i sve poslove koji traže provjeru.

Liječnica je, putem lažnih recepata, dobavljala lijekove u ljekarni koje bi zatim prodavala ovisnicima, uključujući narkotike i hormone rasta, čime je ostvarivala profit. Cijeli slučaj se odvijao na području Splita, Solina, Kaštela i Brača, gdje je liječnica radila kao zamjena u raznim ordinacijama obiteljske prakse i kod pedijatara, piše Dnevnik.hr

Unatoč tome što je osumnjičena, brani se sa slobode, a nadležni organi još uvijek nemaju nove informacije o ovom slučaju. Povjerenstvo poziva liječnike kod kojih je radila kao zamjena da pregledaju kartone pacijenata kako bi utvrdili eventualne nepravilnosti.

VEZANI ČLANCI:

- Neka se provjeri ima li netko propisan lijek iako mu ne pripada. Ako ima, neka se taj zapis stornira. On ostaje zabilježen, ali storniran uz napomenu posljedica čega je - objašnjava Marko Rađa, ravnatelj Doma zdravlja Splitsko dalmatinske županije, za Dnevnik.hr.

VIDEO On će biti novi ministar: Ima BMW, stan, dva kredita

Komentara 1

IV
Ivo123
14:34 16.12.2023.

Gdje ta dobra zena radi?!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije