Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Borba za kupce

Lidl na svoje police stavio marihuanu, 1,5 grama stoji 110 kuna

Marihuana
Foto: JAIME SALDARRIAGA/REUTERS/PIXSELL
04.05.2018.
u 17:36

Lidl je iskoristio švicarski zakon po kojemu punoljetni građani smiju konzumirati indijsku konoplju ako sadrži manje od 1 posto THC-a

Marihuana? U Lidlu? Zašto ne, pomislili su u tom njemačkom diskontu i bespoštednu borbu za kupce digli na novu razinu.

Mogućnost za podebljanje prihoda Lidl je, naime, pronašao u izmjenama švicarskog zakona iz 2011., prema kojima se punoljetnim Švicarcima dopušta kupnja indijske konoplje s manje od 1% tetrahidrokanabinola (THC-a) pa se u u toj državi od kraja travnja nudi kanabis za koji se tvrdi da je iz održive proizvodnje, bez dodanih kemikalija i GM supstanci te da ima opuštajući i antiupalni, a nikako i opojni efekt.

Morgenpost.de piše kako je švicarska marihuana isključivo “domaća”, proizvedena u tvrtki iz Thurgea. Nudi se u pakiranjima od 1,5 i 3 grama. Manje pakiranje sadrži marihuanu uzgojenu u zatvorenom prostoru i košta 17,99 franaka ili 110 kuna, a veće iz staklenika oko 120 kn. S manje od 1% THC-a takav kanabis i nije neke kvalitete, komentiraju iz Morgenposta.

I dok Švicarci olako gledaju na lake droge, kod nas ni industrijska konoplja nije potpuno dekriminalizirana i dopušteno iskorištavanje čitave biljke. Inicijativu za legalizaciju indijske marihuane u nas je, podsjetimo, nedavno dao čelnik HSS-a Krešo Beljak ističući kako nije veće zlo od alkohola.

Zanosne beračice marihuane iz Albanije mame uzdahe:

Marihuana
1/6
Ključne riječi

Komentara 53

Avatar Apsalar
Apsalar
18:05 04.05.2018.

Zato na TV-u imamo onu iritantnu gospođu koja uzima Tensilen, a dao ga joj je muž. Očekujem da se uskoro u reklamu uključe i njihov mlađi sin, koji "nakon napornog dana u osnovnoj školi " mora popit Tensilen, a starija kćer ih guca prije ispita "da se opusti". Obitelj drogaša. Legaliziranih.

IC
ico3
19:23 04.05.2018.

Kod nas u Slavoniji, bolje da sadimo indijski konoplje nego kokuruz, manje bi se iselilo Slavonaca😀😀😀

DI
Direkt
18:20 04.05.2018.

I mi će mo jednom biti mala Švicarska.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije