Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UZBUNA Autobusni promet odlučio prodati kolodovor u Čakovcu

Lidl bi sagradio mini kolodvor

06.03.2009.
u 16:46

Izjava da bi se čakovečki autobusni kolodvor mogao zatvoriti, ako ne milom, a onda i silom, uznemirila je gradske oce i zazvonila na uzbunu. Naime, kolodvor je u vlasništvu tvrtke Autobusni promet Varaždin, koja je u stečaju, a njezin novi vlasnik odlučio je taj prostor prodati jer mu kolodvorske usluge nisu rentabilne.

- Grad ne može dopustiti da ostane bez autobusnog kolodvora u gradu. Tu se slijevaju sve linije kojima se dovoze đaci u škole, a u blizini je bolnica i druge ustanove zbog kojih građani iz cijelog Međimurja dolaze u Čakovec. Kolodvor mora ostati na tome mjestu jer preseljenje na lokaciju kod Hrasta nije sigurno još dugo vremena - kaže gradonačelnik Branko Šalamon.

Nešto se, međutim, mora hitno učiniti jer je vlasnik kolodvora izjavio da bi mogao spriječiti njegovo korištenje postavljajući prepreke - autobuse!

Zasad je najizglednije da će AP kolodvor prodati trgovačkom lancu Lidl, za oko 2,5 milijuna eura. To u Čakovcu neće biti dobro primljeno već i stoga što u središtu grada zaista nije mjesto takvu tipu trgovine, koja je posvuda drugdje locirana na periferiji. No, kad već ne može utjecati na to, kome će privatni vlasnik prodati svoje nekretnine, u gradu pokušavaju barem zadržati pružanje kolodvorskih usluga na tom mjestu.

Zbog toga se predlaže izrada detaljnog plana uređenja toga prostora, koji je GUP-om, inače, namijenjen upravo za autobusni kolodvor. Tim planom bi se omogućila gradnja poslovnog objekta trgovačke namjene, ali i predvidio prostor za autobusni kolodvor, manji od sadašnjeg. Prema riječima Branka Šalamona, mini kolodvor, za 12 autobusa, i s upravnom zgradom, o svojem trošku izgradio bi trgovački lanac Lidl, i prenio u trajno vlasništvo grada. U to bi uložio oko pola milijuna eura. I ta varijanta ostavlja niz nedorečenosti, od prometnih rješenja do parkirališta.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije