Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
za toplinu doma

Lički Caritas donirao drva za ogrjev siromašnim obiteljima

caritas
Iva Vidović/VLM
21.10.2010.
u 12:12

Caritas će ove zime podijeliti oko 80 metara drva za dvadesetak socijalno ugroženih obitelji, od branitelja, invalida i samohranih majki.

Četveročlana obitelj Puhalo iz Brloga živi sa 980 kuna mjesečno, na rubu egzistencije. Odgajaju dvojicu sinova od kojih jedan ima oštećen sluh. Danas je mrvu radosti u njihov život donijelo nekoliko metara drva koje im je donirao gospićki Caritas na čelu s velečasnim Lukom Blaževićem, ravnateljem Caritasa.

- Ništa, ravno nuli. Živimo nikako - rekao nam je gospodin Puhalo dok je njegova supruga Marica u suzama zahvalila onima koji pomažu i donose joj hranu za djecu.

Drva je dobila i Ana Maračić iz Ličkoga Osika, samohrana majka dvoje djece, kojoj je najveća briga njihovo školovanje koje si zbog financijske situacije trenutačno ne može priuštiti.

- Sjete nas se ljudi, najčešće kada su blagdani. Ova donacija nam puno znači, nikada se ne zna kakva će zima biti.

- Danas ljudi teško izdvajaju, doniraju iako i njima treba. Bogati teško da će išta dati. Caritas će ove zime podijeliti oko 80 metara drva za dvadesetak socijalno ugroženih obitelji, od branitelja, invalida i samohranih majki, rekao je velečasni Blažević napominjući kako je ovo treća godina zaredom humanitarne akcije "Ugrijmo domove". Dosad je darovano 120 peći za kruta goriva te 100 metara drva koja će zasigurno pomoći siromašnim obiteljima u teškoj ličkoj zimi.

Komentara 2

MM
mali medo
14:51 21.10.2010.

Lijepo od Katoličke crkve i vlč.Blaževića koji u ime Caritasa velikodušno daruje sirotinju, tu bi se trebala uključiti i Srpska pravoslavna crkva, a njihov proto Slađan u Otočcu uređuje i proširuje kuću, ograđuje okoliš......

AK
akil
19:25 22.10.2010.

Nije to jedini slučaj gdje vlč.Blažević pomaže sirotinji.Sjetimo se samo Kosinjske poplave.Šteta da županija i gsp.Jurković ne pomognu bar jednim gala ručkom manje u korist sirotinje.Kad pogledam lice ovoga siromaha i našeg župana,zaboli me glava kolika je to razlika.Sve se to događa među nama i nimalo daleko od nas.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije