Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Od poraženih ne'

Plenković ne strahuje od Milanovićeva povratka: 'Ne bojim se nikoga'

Andrej Plenković
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
1/2
15.07.2017.
u 21:22

Ova procjena Fitcha je dobra jer je zadržan isti kreditni rejting, a izgledi su stabilni, rekao je premijer

Ja kao predsjednik Vlade ni od jedne institucije nisam dobio nikakav signal koji bi mi dao za pravo da u prosincu ili siječnju procijenimo da je situacija u Agrokoru takva da moramo donositi zakon. To su fakti - rekao je danas premijer Andrej Plenković na Novoj TV.

Plenković je dodao da su informacije o  stvarnom stanju u Agrokoru počeli dobivati "nešto kasnije" i u razgovoru s tadašnjim čelnikom kompanije, te kaže da su tek tada shvatili razmjere i dubinu problema. 

Komentirao je i ocjenu agencije Fitch kojom je kreditni rejting Hrvatskoj ostao nepromijenjen, ali uz predviđanje da će zbog restrukturiranja Agrokora usporiti rast BDP-a. 

- Ova procjena Fitcha je dobra jer je zadržan isti kreditni rejting, a izgledi su stabilni. To je još uvijek samo procjena i ne očekujem velike poremećaje u rastu hrvatskog gospodarstva - rekao je Plenković. 

Komentirao je i politički razlaz s Davorom Ivom Stierom, bivšim ministrom vanjskih poslova koji je napustio Vladu.

- HDZ je pozicioniran tamo gdje ga želim vidjeti, a to je desni centar, umjerena stranka mainstreama koja se bori protiv populizma, demagogije, svih onih koji imaju antisistemski i protestni karakter. To je ono što je dobro. Što se tiče kolege Stiera, to je njegov izbor, procjena za koju ne mogu naći opravdanja. Međutim, to je njegov izbor. On će biti saborski zastupnik, aktivan i korektan. Ne vidim ništa loše da je donio takvu odluku iz nekih svojih razloga. Nas to nije oslabilo, Vlada je snažna, Marija Pejčinović Burić bit će sjajna potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova, pripremit će Hrvatsku za predsjedanje. A što se tiče snage HDZ-a, on je nakon odlaska Mosta iz Vlade, što mislim da bi svatko drugi napravio na mom mjestu u tom trenutku, s HNS-om, s partnerstvom i dokumentom kojeg smo potpisali, još snažniji - rekao je Plenković.

Odbacio je tvrdnje da smo izgubili prijateljski odnos s Njemačkom, povodom stava o arbitraži sa Slovenijom.

- Nama je Njemačka jedna od glavnih partnera. Redovito razgovaramo. Nije me iznenadio taj stav Njemačke, osjećao sam ga svo ovo vrijeme zadnjih nekoliko vrijeme, bez obzira u kojoj sam ulozi bio, da li kao parlamentarac, u oporbi, na vlasti ili sada kao premijer. Ali mislim da tome ne treba pridavati toliki značaj kao što ga mi pridajemo. U Schengen ćemo ući jer ispunjavamo kriterije. Dogovor kojeg smo kolega Cerar i ja, zajedno s gospodinom Junckerom postigli u Bruxellesu 29. travnja oko prelaska sa sustavnih na ciljane kontrole na granici imao toliko pozitivan efekt, da pogledajte brojeve u turizmu od sada - rekao je Plenković.

Na pitanje je li predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović i dalje kandidatkinja HDZ-a za drugi mandat rekao je da ne vidi zašto ne bi bila, a odgovorio je i da ne strahuje od povratka Zorana Milanovića u politiku.

- Od poraženih, a ima ih dosta već u zadnjih godinu dana, ne - rekao je Plenković, a na pitanje ne boji li ga se odgovorio je: Ne bojim se nikoga.

Komentara 86

HR
Hrvatska
21:29 15.07.2017.

Ne znas tko je bolji za Plenkia ili Bero ili Zoka da se vrati haha.. Partija je proslost.

Avatar nula
nula
21:29 15.07.2017.

Plenki je kralj, car. Ne mozete mu nista, jer ne nasjeda na jeftine provokacije u stilu Stazica, Bauka, Marasa i statijaznam.

KA
kamenjar0404
09:38 16.07.2017.

Trebao bi se pripremiti i bojati povratka Zoke jedino u slucaju da se vrati sa Prvom Proleterskom na celu sa Stevom Mesicem!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije