Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Svijet

Legalizacija marihuane u SAD-u šteti narkokartelima u Meksiku

Karteli se očito sami "isključuju" iz posla jer je pala potražnja za travom, čak do te mjere da čak i meksička vojska tvrdi da sve manje zapljenjuju marihuanu.
10. travnja 2015. u 09:30 11 komentara 1031 prikaza
Marihuana
Foto: www.taringa.net
Pogledajte galeriju 1/2

SAD-u je legalizacija marihuane donijela mnogo koristi, no jedan rezultat posebno je pozitivan - meksički narkokarteli ostali su bez posla, barem kad je riječ o "travi", piše Unilad. Legalizacija marihuane, baš kao i prostitucije, državama donosi više koristi nego štete, pokazuju primjeri. 

Još 2011. američka granična patrola zaplijenila je 2,5 milijuna funti vrijednu travu prilikom pregleda putnika. No, 2014. količina zaplijenjene trave bila je manja i vrijednost joj je bila 1,9 milijuna funti. U isto vrijeme korištenje marihuane u SAD-u poraslo je za čak 74 posto. Očekuje se da će se ta brojka udvostručiti do 2016.

Karteli se očito sami "isključuju" iz posla jer je pala potražnja za travom, čak do te mjere da čak i meksička vojska tvrdi da sve manje zapljenjuju marihuanu. 

>> Priprema se legalizacija trave u Europi

>> Colorado na prodaji marihuane 'zaradio' 3,5 milijuna dolara

Dubrovnik: Građani izašli na lokalne izbore
REZULTATI IZBORA
Doznajte kako se glasovalo u vašem selu, gradu, općini
Električni automobili
NOVA ERA
Jeste li spremni za vožnju prema električnoj budućnosti
  • Deleted user:

    I kako bi to divno otpjevala pulska grupa "atomsko sklonište" - živjela zelena trava, jer u njoj se dobro spava ;) za dvadesetak godina će je vjerojatno buduće bake uzgajati u vrtovima i držati u posudama za cvijeće na prozorima, ... prikaži još!, a klinci se neće ni osvrtati na izvjesnu biljčicu, jerbo će ona biti tek još jedan vrlo važan poljoprivredni proizvod. Najgora od svih droga je neznaje i glupost

  • Deleted user:

    Više smisla bi imala odluka meksičke vlade da legalizira marihuanu. Barem bi smanjila kriminal i oslobodila mjesta u zatvorima za ozbiljnije kriminalce.

  • nunek1:

    Sta vi imate sa meksickim kartelima?