Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Financiraju zdravstvo

Colorado na prodaji marihuane 'zaradio' 3,5 milijuna dolara

marihuana
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
11.03.2014.
u 08:03

Prema planu guvernera novac od poreza će se usmjeriti prema programima prevencije od ovisnosti kod mladih, liječenje ovisnika te za javno zdravstvo.

U samo mjesec dana američka savezna država Colorado naplatila je 3,5 milijuna dolara poreza od prodaje marihuane, piše BBC.

Colorado je prva američka država koja je 2012. godine legalizirala komercijalnu prodaju kanabisa koji se može kupiti u trgovinama od 1. siječnja ove godine. Bez poreza na medicinsku marihuanu, Colorado je samo u siječnju ovim potezom zaradio 2 milijuna dolara.

Prema planu guvernera Johna Hickenloopera, novac od poreza će se usmjeriti prema programima prevencije od ovisnosti kod mladih, liječenje ovisnika te za javno zdravstvo. Nedavno je američki predsjednik Barack Obama kazao kako marihuana nije ništa opasnija od alkohola. U SAD-u trenutno 20 država dozvoljava prodaju medicinske marihuane.

>>Holy: Legalizacija konoplje je jedna od metoda kako se uspješno možemo boriti i protiv mafije

>>Legalizacija marihuane? Holy: Korist za teško bolesne. Mesić: Put je prema teškim drogama!

Komentara 4

Avatar DonLon
DonLon
08:42 11.03.2014.

Poanta je u tome sto se treba skoncentrirati na ono sto je bitno, a ne gubiti vrijeme i trositi energiju na nebitno.

Avatar Dolar=0
Dolar=0
14:29 11.03.2014.

Moderatoru šta je tu sporno što sam napisao da se ništa drugo nemože očekovati od satanističke kolonije? Zar Amerika nije leglo satanizma? U Americi postoji satanistička crkva Kako sam ja to prekršio 3. pravilo . Vrijeđanje ostalih korisnika i upotreba korisnika i upotreba psovki Kog sam ja to korisnika uvredio ? Zar nemam pravo na svoje mišljene u vezi prodaje marihuane za pušenje marihuana nije prodavana u medicinske svrhe nego za pušenje. Zar pušenje nije štetnoi za zdravlje

BB
brle brkić
08:24 11.03.2014.

očito je lakše legalizirat tako nešta neg se boriti protiv toga,

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije