Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Beli Manastir

Gradonačelnik mu lažnom potvrdom sredio posao

ivan doboš
Foto: Davor Javorović/PIXSELL
08.04.2014.
u 22:38

Obrtniku Kalivodi trebala je još jedna potvrda o prijašnjim poslovima da se prijavi na natječaj u Belišću. Lažnu izjavu potpisao 
je Ivan Doboš.

Gradonačelniku Belog Manastira Ivanu Dobošu (61) počinje suđenje za zloporabu položaja te krivotvorenja isprave. Još je to jedan sudski postupak koji na neki način potresa i SDP i HNS jer je Doboš kao njihov nestranački kandidat izborio lani i drugi gradonačelnički mandat u toj bivšoj HDZ-ovoj utvrdi.

Tereti ga se da je nezakonito omogućio suoptuženom obrtniku Vjekoslavu Kalivodi (35) iz Bistrinaca da dobije posao na natječaju Grada Belišća u prosincu 2010. Riječ je o 15.000 kuna, bez PDV-a, vrijednim radovima postavljanja i održavanja signalizacije na prometnicama. Kalivodi je za natječaj trebalo pet potvrda da je prije uredno odrađivao slične poslove, no imao ih je samo četiri. Pokucao je, tereti se, na Doboševa vrata. Već je u rukama imao napisanu lažnu izjavu da je uspješno surađivao i s Belim Manastirom. Doboš je to potpisao, iako taj obrt nikada nije radio za njegov grad. Kalivoda je i dobio posao u Belišću, bio je najpovoljniji.

Anonimna prijava dovela im je istražitelje na vrata. Na pripremnom su ročištu negirali krivnju. No, u istrazi su govorili drukčije pa je USKOK gradonačelnikovu obranu ocijenio kao djelomično priznanje, a Kalivodinu kao potpuno.

– Tražilo se pet potvrda, našao sam se pred zidom pa sam otišao u Grad Beli Manastir i pitao za posao. Pitao sam usput gradonačelnika da mi potpiše potvrdu – ispričao je obrtnik u istrazi.

Susret nije negirao ni Doboš.

– Gradonačelnik Belišća nazvao me i rekao da ima jednog svog obrtnika te pitao mogu li mu pomoći, ako imam kakvih poslova za njega. Upoznali smo se, kazao sam mu da trenutačno nemam ništa, ali bit će raspisan natječaj pa neka se javi – počeo je Doboš.

Kalivoda ga je tada zamolio da potpiše spornu potvrdu.

– Vidio sam da tu nema nikakvih financijskih obveza za Grad pa sam smatrao kako ovjeravam uspješnost tvrtke – rekao je.

>>Napravili štetu od 80 milijuna kuna, a sada svi peru ruke

Komentara 9

ZR
zrnno
22:46 08.04.2014.

Ako se nastavi ovako, ostaće na slobodi po koja baba (pod uvjetom da ne prodaje ajvar). :)

MR
MrkiMedo
07:24 09.04.2014.

Gradonacelnik koji ne zna sto potpisuje? Ma, pravi covjek na pravom mjestu!

DU
Deleted user
08:27 09.04.2014.

eto nam jos jednog postenjacine......

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije