Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Crna kronika

Lažirao SMS-ove za Mamića kako ga ne bi osudili? USKOK pokrenuo istragu

"Osnovano se sumnja da je okrivljenik, u razdoblju od veljače do 20. rujna 2018., na području Belišća i Zagreba, s namjerom da se za više osoba u kaznenim i drugim postupcima koji se vode protiv njih ishode povoljne sudske odluke, izrađivao lažnu SMS korespondenciju i drugu dokumentaciju kako bi ih te osobe iskoristile u navedenim postupcima.
22. rujna 2018. u 11:11 127 komentara 17266 prikaza
Zdravko Mamić
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/6

USKOK je, na temelju kaznene prijave PNUSKOK-a, donio rješenje o provođenju istrage protiv hrvatskog državljanina zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela sprječavanja dokazivanja počinjenog u vezi s počinjenjem kaznenih djela iz nadležnosti USKOK-a, prioćeno je iz USKOK-a. Kako doznajemo, radi se o lažiranju SMS-ova za Zdravka Mamića.

Lopta U SEZONI 2016./17. Uskok podignuo optužnicu zbog namještanja utakmica!

"Osnovano se sumnja da je okrivljenik, u razdoblju od veljače do 20. rujna 2018., na području Belišća i Zagreba, s namjerom da se za više osoba u kaznenim i drugim postupcima koji se vode protiv njih ishode povoljne sudske odluke, izrađivao lažnu SMS korespondenciju i drugu dokumentaciju kako bi ih te osobe iskoristile u navedenim postupcima. 

Zdravko Mamić ne ide u zatvor Konačna presuda: Zdravko Mamić ostaje u BiH!?

Tako je, s ciljem da se lažno sačinjena korespondencija koristi u kaznenom postupku koji se protiv Z. M. i trojice drugih okrivljenika zbog kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti vodi pred Županijskim sudom u Osijeku, prije objave prvostupanjske presude u tom predmetu, izradio lažnu prepisku između bivšeg Glavnog državnog odvjetnika i jednog neimenovanog suca koji je u tom predmetu bio član sudskog vijeća a prema kojoj bi bivši Glavni državni odvjetnik vršio pritisak da se bez ikakvih dokaza protiv jednog okrivljenika donese osuđujuća presuda. Lažnu prepisku je potom dostavio Z. M. koji je istu javno objavio na konferenciji za medije održanoj 4. lipnja 2018. godine. Nadalje, branitelj Z. M. je tražio da se na temelju lažne korespondencije odgodi objava prvostupanjske presude u tom predmetu, koji prijedlog je sudsko vijeće odbilo te je 6. lipnja 2018. objavilo presudu kojom su svi okrivljenici u tom predmetu proglašeni krivima.

Zdravko Mamić 'Nije njihov propust' USKOK: Zdravko Mamić nije mogao biti spriječen u bijegu iz Hrvatske

Osim navedenog, okrivljenik je prije izrade pisanog otpravka osuđujuće presude protiv koje se može podnijeti žalba Vrhovnom sudu RH, izradio novu lažnu korespondenciju o navodnom utjecaju na suce Vrhovnog suda RH koji bi odlučivali o žalbi okrivljenika kako bi je predao Z. M. s namjerom da je iskoristi u predstojećem žalbenom postupku u čemu je spriječen dojavom da se nad njim provodi kriminalističko istraživanje."

Pogledajte i video o procesu protiv Zdravka Mamića:

kostajnica
NA GRANICI EU
Tužna priča iz hrvatskog grada: 'Znate kakva je situacija kad je čak i gradonačelnik odselio'
Biciklisti
PROMO
Kako izabrati pravi bicikl
 • rightside:

  hahaha,, nesto ste naglo poceli rjesavat slucajeve otkad vas je kajkic razotkrio,,)))))) no ionako nema puno ljudi koji vjeruju u ovaj vas podatak o "neimenovanom gradaninu hrvatske")))))zbilja jadno!!

 • Avatar ilija.pravednik
  ilija.pravednik:

  AHAHAHAHAHA...malo je Kajkić lud, malo Mamić, malo Lovren,...NE-ĆE-TE!

 • stjepanhrvat:

  Ha ha ha još jedan udbaški spin za naivne Hrvate