Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prijevara u biogradu

Lažirao kilometražu i prevario kupca auta

Vožnja u pijanom stanju
Slavko Midzor/PIXSELL
01.12.2021.
u 09:44

Protiv osumnjičenika državnom odvjetništvu podnosi se kaznena prijava zbog kaznenog djela Prijevare.

Policijski službenici Policijske postaje Biograd dovršili su kriminalističko istraživanje nad 52-godišnjim hrvatskim državljaninom, kojeg se sumnjiči da je u prosincu 2019. godine na internetskom oglasniku oglasio, a potom i prodao osobno vozilo 75-godišnjaku za iznos od preko 28 tisuća kuna, prikazujući lažne podatke o vozilu.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem, utvrđeno je kako je osumnjičenik, s ciljem da sebi pribavi protupravnu imovinsku korist, prije oglašavanja prodaje vozila Opel, na kilometar satu vozila umanjio, tj. lažno prikazao broj prijeđenih kilometara i na taj način povećao tržišnu vrijednost vozila za iznos od oko 7 tisuća kuna, a 75-godišnjaka lažnim prikazivanjem doveo u zabludu o vrijednosti vozila. 

Protiv osumnjičenika državnom odvjetništvu podnosi se kaznena prijava zbog kaznenog djela Prijevare.

Ključne riječi

Komentara 2

LE
Lezerni
16:23 01.12.2021.

Pa to radi 80% auto prodavatelja, uvedite 5 godina zatvora za to i cesto kontrolirajte, kao sto to rade u DE, pa ce se stanje drasticno popraviti na bolje.

CO
cobra02
08:09 02.12.2021.

Jake vam prevare , skinuo kilometražu , a menadžeri i političari lažiraju račune i pokradu milijune i nikom ništa , ja kad gledam i kupujem auto : ne zanima me kilometraža , stanje motora i limarija i neki detalji u kabini govore i koliko je prešao i to se ne može lažirati niti utjecati na cijenu koju ću ponuditi prodavatelju ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije