Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
16.10.2016. u 14:05

Turski listovi napisali su kako je Vatikan dao putovnicu Erdoganovu neprijatelju Gülenu „zbog zasluga za približavanje katolika i muslimana“

Laži ili poluistine vladaju svijetom. Internetom kruži, npr., podatak da je talijanski senator Cirenga predložio zakon po kojem bi današnji senatori (prema ustavnim reformama Senat će se od sljedećih parlamentarnih izbora ukinuti) dobivali i dalje plaće iz fonda od 134 milijarde eura sve dok ne bi pronašli novo zaposlenje.

Taj zakon, prema tim informacijama, donesen je u Senatu s 257 glasova za i 165 protiv. Mnogi na internetu pljuju talijanski tisak jer nije objavio tu informaciju. No informacija je čista laž. Ne samo što ne postoji nikakav senator Cirenga, već i zbir glasova iznosi 422, a senatora ima 315. Samo to bilo bi dovoljno da se shvati da je riječ o lažnoj informaciji, a na stranu što nikada takav zakon nitko nije ni predložio. No lažna informacija i dalje će kružiti internetom kao valjana.

Turski listovi napisali su kako je Vatikan dao putovnicu Erdoganovu neprijatelju Gülenu „zbog zasluga za približavanje katolika i muslimana“. Vatikan ne daje putovnice za nečije zasluge i vatikanske putovnice ima samo 558 osoba (58 kardinala, 293 člana klera u diplomatskim službama, 62 člana klera u Vatikanu, 101 švicarski stražar i 43 laika).

Tisak napuhuje mnoge stvari.

Corriere della Sera u srijedu na naslovnoj stranici objavio je članak pod naslovom „Ratna klima u Rusiji“ koji podupire činjenicama da postoji vježba civilne zaštite i da se stvaraju zalihe hrane. Dan zatim list je objavio pismo talijanskih poduzetnika u Moskvi koji objašnjavaju kako se ne osjeća nikakva ratna klima, kako Rusija ima fond za zalihe od 1949. te kako se vježbe civilne zaštite odvijaju redovno posljednjih 16 godina. Kralj lažljivaca je, vjerojatno, Trump.

Američka web-stranica Politico.com izračunala je, na osnovi analize njegovih 87 izjava u razdoblju od 19. do 24. rujna, kako Trump izgovori ili napiše jednu laž svake 3 minute i 15 sekundi. Hillary Clinton malo je poštenija od Trumpa jer izgovara laž svakih 12 minuta i 8 sekundi. Hoće li doći vrijeme kada će laž, posebno u političara, biti kažnjiva njegovim izbacivanjem iz izborne utrke, parlamenta, predsjedničke fotelje?

Kada bi došlo do toga, onda bi možda bilo i manje laži koje kruže internetom... ili ne bi, jer je valjda laž uvijek ljepša.

>>Vatikan je Hrvatsku priznao zbog prava naroda na državu, a ne zbog vjernosti papi 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije