Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Lana Horvat Dmitrović objasnila je brucošima što na FER -u očekuju od studenata

Na jedno upisno mjesto bore se dva najbolja srednjoškolca, no činjenica jest – bez obzira na izvrstan uspjeh na završnom ispitu u srednjoj školi, prelaskom u visokoškolski sustav i najbolji pokazuju manjkavost u znanju koje fakultet očekuje od novoupisanih studenata
27. veljače 2020. u 13:42 8 komentara 8869 prikaza
Lana Horvat Dmitrović
Foto: Screenshot
Pogledajte galeriju 1/2

Fakultet elektrotehnike i računarstva fakultet je koji upisuju oni maturanti koji su na ispitima državne mature ostvarili najbolje rezultate. Tako se na jedno upisno mjesto bore dva najbolja srednjoškolca, no činjenica jest – bez obzira na izvrstan uspjeh na završnom ispitu u srednjoj školi, prelaskom u visokoškolski sustav i najbolji pokazuju manjkavost u znanju koje fakultet očekuje od novoupisanih studenata. Naročito u matematici.

Panel rasprava o ulozi istraživačkog obrazovanja i studentskom poduzetništvu Rasprava na FER-u Studentske ideje ne smiju ostati samo 
na papiru – trebaju nam na tržištu

Upravo zato docentica fakulteta Lana Horvat Dmitrović svim budućim brucošima objasnila je što na FER-u očekuju od studenata koji će u srpnju upisati taj fakultet, kako učiti, kako se pripremiti za kolokvije i kolika je korist pretkolegija.

PBZ
#OSTAJEMDOMA
Vodič za biznis: online usluge koje će vam dati uvid u poslovanje u svakom trenutku
PBZ
DIGITALNO DOBA
Iz udobnosti vaše fotelje: digitalne usluge koje će vam olakšati svakodnevicu
  • HerrIvo:

    Ja sam upisao FER prije nekih 20ak godina, nakon cega sam i diplomirao. Proveo sam valjda sve skupa 4-5 sati pripremajuci se za prijamni. Prosao bez problema. Ne kuzim svu ovu silnu dramu oko prijamnih ispita.

  • malitechnicar:

    I tko završi FER, koliko je spreman za rad?! Vrlo malo, da baš ne kažemo ništa. Diplomom su im samo dali pravo i mogućnost da se zaposle na određenom poslu i da radeći počnu učiti o tome što rade. No, ... prikaži još! FER u tome kod nas zapravo nije nikakav izuzetak. Znam što govorim iz vlastitog iskustva i iskustva bližnjih.

  • kopemife:

    Zar prijemni za FER ne sluze upravo tome da bi ljudima detaljno objasnio sto se ocekuje od njih? Cemu ovo pompozno poziranje? Knjiga puna prijemnih s rjesenjima i deri. Ovo je new age generacija koja za sve treba tribinu, sastanak, ... prikaži još! konferenciju za novinare umjesto skripte koja sadrzi gradivo koje se treba savladati, te dana i vremena ispita.