Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sociolog sporta

Lalić: Hrvatska reprezentacija nije nacionalistička, ali je nacionalizam najjača društvena ideologija

Hrvatska reprezentacija
Igor Kralj/Pixsell
11.07.2018.
u 11:03

Za skandalozne javne istupe nekih reprezentativaca, poput onih Vukojevića i Vide, rečeno je da nisu rijetki, ali Lalić smatra da za njih nisu krivi samo njihovi autoro

Hrvatska nogometna reprezentacija nije nacionalistička, niti je u političkom smislu sastavljena isključivo od desničara, a pogotovo ne od radikalnih ili ekstremnih desničara, nego je politički pluralna jednako kao što je pluralno hrvatsko društvo, smatra sociolog sporta i analitičar odnosa politike i nogometa Dražen Lalić.

On je to rekao u razgovoru za Hinu tumačeći zajedno s antropologom Duškom Petrovićem medijske rasprave koje posljednjih dana zabavljaju javnost o etničkom podrijetlu pojedinih nogometnih reprezentativaca.

Te rasprave nisu neobična pojava jer je hrvatsko, kao i sva druga društva nastala raspadom Jugoslavije, utemeljeno na etničkom principu, smatraju oni.

Za skandalozne javne istupe nekih reprezentativaca, poput onih Vukojevića i Vide, rečeno je da nisu rijetki, ali Lalić smatra da za njih nisu krivi samo njihovi autori.

>>Kako Hrvatska bodri vatrene

Hrvatska reprezentacija
1/34

Komentara 17

SU
suvaja
11:16 11.07.2018.

Hrvati i hrvatstvo su bili prije i poslje tamnicarskih tvorevina jugoslavija ...znam da se tesko miris s tim...budi srbin tko ti smeta ali budi bar malo lojalan drzavi u kojoj zivis..e lalicu iako je od tebe previse je....

UM
umnjak
11:10 11.07.2018.

Orjunaski mrzitelju, ostavi se Hrvata vise!

TR
trabant7
11:18 11.07.2018.

Laliću plači za Jugom- šugom koliko hoćeš, orjunaš prvog reda sa zlatnom lentom. Klošaru koji ti je problem u pozdravu Slava Ukrajini! Problem je u tebi i u tvom patriotizmu koji ti nije usađen je hrvatska nije tvoja domovina.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije