Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
epi kartica

Lakši život poljoprivrednika: Evo kako s novom elektroničkom iskaznicom mogu lakše do poticaja

Poljoprivreda i prehrambena industrija u Hrvatskoj - kako ih učiniti boljim
Foto: Damir Špehar/Pixsell
06.09.2020.
u 21:24

Uvjereni su kako će ePi rasteretiti administrativni sustav te osigurati automatsko preuzimanje zahtjeva poljoprivrednika, ubrzati obradu podataka kao i kontrolu koja prethodi isplati potpora.

U tijeku je isporuka prvih 500 elektroničkih poljoprivrednih iskaznica, koje korisnici mogu preuzeti i aktivirati u podružnicama Agencije za plaćanja u poljoprivredi, a još njih 16.000 podnijelo je zahtjev za izradu, pa time i korištenje niza usluga koje ePI nudi na jednom mjestu, priopćili su iz Ministarstva poljoprivrede.

Elektronička poljoprivredna iskaznica službeni je dokument resornog ministarstva koji poljoprivrednicima služi za poslovanje bez papira, štedeći im vrijeme, radne sate i novac. Riječ je o vjerodajnici najviše sigurnosne razine koja omogućava jedinstvenu identifikaciju poljoprivrednika, elektroničko potpisivanje dokumenata i podnošenje zahtjeva za potporu u AGRONET-u.

- Zamijenit će tri kartice koje su poljoprivrednici do sada koristili - tzv. zelenu poljoprivrednu karticu, karticu plavog dizela te onu za korištenje sredstava za zaštitu bilja. Također, njome se sigurno može pristupiti i sustavu e-Građani i koristiti 74 različite elektroničke usluge - kažu iz ministarstva.

Uvjereni su kako će ePi rasteretiti administrativni sustav te osigurati automatsko preuzimanje zahtjeva poljoprivrednika, ubrzati obradu podataka kao i kontrolu koja prethodi isplati potpora.

- Ovo je prvi korak u digitalizaciji usluga u poljoprivredi. Radi se i na uspostavi novih sustava koji su preduvjet za brzu komunikaciju putem budućih web i mobilnih platformi: e-Poljoprivreda, m-Poljoprivreda i e-Savjetnik - poručili su.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije