Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Ministarstvo znanosti i obrazovanja objavilo preporuke: Evo kako će izgledati rad škola i vrtića

Ističe se kako je cilj izrade preporuka osiguravanje što sigurnih uvjeta izvođenja odgojno-obrazovnoga rada uz uvažavanje specifičnosti obzirom na dob djece i učenika, kao i različitih uvjeta za rad u odgojno-obrazovnim ustanovama.
30. kolovoza 2020. u 10:12 9 komentara 12732 prikaza
Povratak u školu u vrijeme COVID-19 - ilustracija
Foto: Britta Pedersen/DPA/PIXSELL

Ministarstvo znanosti i obrazovanja objavilo  je u nedjelju modele i preporuke za rad u uvjetima povezanima s Covidom-19 u pedagoškoj/školskoj godini 2020./2021., kako bi se omogućili što sigurniji  uvjeti izvođenja odgojno-obrazovnoga rada.

KORONAVIRUS U HRVATSKOJ Opet otvorena COVID bolnica u Dubravi, pacijente očekuju za koji dan

Dokument je objavljen na mrežnim stranicama Ministarstva.

"Ministarstvo znanosti i obrazovanja objavljuje nelektoriranu inačicu dokumenta Modeli i preporuke za rad u uvjetima povezanima s COVID-19 u pedagoškoj/školskoj godini 2020./2021.  u kojemu se predlažu modeli i nude preporuke za odgojno-obrazovni rad i izvođenje nastave u vrtićima i školama", navodi se u priopćenju.

Modeli i Preporuke Za Provedbu Nastave u 2020-2021 (29.8.2020) 

 

Ističe se kako je cilj izrade preporuka osiguravanje što sigurnih uvjeta izvođenja odgojno-obrazovnoga rada uz uvažavanje specifičnosti obzirom na dob djece i učenika, kao i različitih uvjeta za rad u odgojno-obrazovnim ustanovama.

Iz Ministarstva navodi da se ovaj dokument  nadovezuje na mjere koje je predložila Radna skupina imenovana 7. kolovoza 2020. a koje su razrađene u dokumentu HZJZ-a Upute za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19 vezano za rad predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola u školskoj godini 2020./2021. od 24. kolovoza 2020.

Koronavirus u Italiji KORONAVIRUS U SVIJETU Broj zaraženih u svijetu dosegnuo 25 milijuna, u Sloveniji zabilježen 31 novi slučaj zaraze

"U Uputama (od 24. kolovoza) je naglasak stavljen na zdravstveno-epidemiološku komponentu, a u ovom dokumentu na odgojno-obrazovno (pedagošku). Riječ je, dakle, o komplementarnim dokumentima koji se međusobno nadopunjuju te je za cjelovitost informacija nužno upoznati se sa sadržajem obaju dokumenata. Ako i nakon toga određena pitanja i dalje ostanu otvorena, Ministarstvo će ih s dionicima rješavati kroz dijalog, međusobno uvažavanje i otvorenu komunikaciju", stoji u priopćenju.

 Nastava u novoj školskoj godini 2020./2021. počinje 7. rujna.

VIDEO: Objavljene upute za početak rada vrtića i škola

BILI ZAJEDNO NA VEČERI
Liječnik koji je pokušao oživiti Bandića: Samo se srušio, bio je to masivni infarkt
PET FAZA SNA
Jeste li se ikad zapitali zašto spavate više od osam sati, a nenaspavani ste?
 • Avatar Veljko_Veseljko
  Veljko_Veseljko:

  Ako se korona počne masovno širiti školama, stožeraši će okriviti- koronu.

 • nečešrazbojniče:

  Heble vas više preporuke. Hoće li netko preuzeti odgovornost i reči tako smo odlučili i tako će se ponašati.

 • ridjovka:

  Potpuno je jasno onima koji imaju mozak da se polako priznaje da covid nije nikakva opasnost .Na žalost većina želi da ovo potraje.