Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zapljena: Marihuana pronađena u 50-godišnjaka prema procjeni vrijedi dva milijuna kuna

Laboratorij sa 71 stabljikom “trave” otkriven jer je vlasnik volio krasti

marihuana
Josip Maljak / Pixsell
29.11.2009.
u 18:38

Pronađeno je 10 svjetlećih lampa, uređaj za regulaciju topline i vlažnosti zraka, grijalice, tajmeri...

Poslije višetjedna istraživanja, odjel koprivničke Kriminalističke policije pronašao je laboratorij za uzgoj marihuane – skunka i time zabilježio najveću zapljenu droge u županiji.

Gram skunka 100 kuna
– Muškarac (50) iz Međimurja, u unajmljenoj kući u općini Novigrad Podravski, jednu sobu opremio je za unutarnji uzgoj marihuane. Zaplijenjeno je 67 stabljika u posudama, visokih od 61 do 190 centimetara, četiri stabljike u sušenju te 27,9 grama suhe i 368 grama polusuhe marihuane – rekao je Ivan Bračko, načelnik odjela Kriminalističke policije.

Neslužbeno doznajemo da je kuća u Javorovcu, a laboratorij je bio opremljen s deset svjetlećih lampi, uređajem za regulaciju topline i vlažnosti zraka, grijalicama, ventilatorima, termostatima i tajmerima.

Kolika je vrijednost laboratorija, još nije ustanovljeno, od jedne se stabljike poslije sušenja dobije od 200 do 500 grama skunka, a vrijednost je grama 100 kuna.

Ako se od stabljike dobije u prosjeku 300 grama skunka, vlasnik je na njima mogao zaraditi 2 milijuna kuna. No osumnjičeni je jučer priveden na sud i zbog teških krađa s provaljivanjem, na temelju kojih je policija i otkrila laboratorij.

Provalio je u trgovinu u Đelekovcu 7. rujna, a već 14. rujna, u trgovinu mješovitom robom u Subotici Podravskoj, odakle je uzeo cigarete, prehrambene proizvode, pića, novac iz blagajni te oštetio vlasnike za 86.000 kuna.

Prijavljivan već 15 puta
– Pretragama su pronađeni predmeti koji se povezuju s ovim kaznenim prijavama te drugim djelima koja su počinjena na području okolnih policijskih uprava – napomenuo je Bračko te dodao da je prijavljivan već 15 puta, većinom zbog krađa, a boravio je i u zatvoru. Bračko ističe da je za zloporabu droga predviđeno najmanje tri godine zatvora.

Komentara 5

XN
xnet0822
21:43 29.11.2009.

Bolje da je uzgajao običnu konoplju, više bi mu se isplatilo ! Od ove marihuane nema niš koristi, od ove obične konoplje možeš se obogatiti tkanjem robe, vreća i konopaca ! :D

UD
udrimuski
07:54 30.11.2009.

evo rješenje za krizu... legalizirati lake droge, pootvarati coffe shopove, seljake na polja da uzgajaju,stiže cjelogodišnji turizam u hr, napravimo prije drugih ovo i napravit cemo blago od ove zemlje... milijarde kuna slijevaju se u državni proračun....

IB
Ivana Brkić Ćubela
19:50 29.11.2009.

Marihuanu nam zabranjuju zato što je prirodni elixsir, zato što je biljka.Bore se kao za Pande mecke a ovamo hoće da unište Biljnu vrstu.Njihova parola je da ne gajimo ono što može da raste za džabe, već da uzimamo tablete,te, ekstazije i razne pilule.Ono što je Nelegalno a u vezi je sa Marihuanom je jedino što je Nelegalna. Ilegalna je iz razloga zato sto moze da se koristi kao Lek... meni a i mnogima recimo u Lepoj Holandiji Njene aktivne komponente, smiruju MI zivce, ublazuju MI glavobolju, mucninu, nesvesticu... Pa ako ja mogu da je uzgajim kao lek u svom dvoristu to znaci da necu dati pare za lek iz apoteke, samim tim ostecujem farmaceutsku kompaniju, koja opet drzavi placa neki porez... I tako dalje... To je jedini razlog... izvinte ako gresim !!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije