Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 138
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Od ukupno 800 tisuća

Kuščević: Riješeno pola milijuna zahtjeva za legalizaciju

Lovro Kuščević
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
1/5
10.05.2016.
u 20:15

Ministarstvo radi na izmjenama zakona koji će dodatno ubrzati proces legalizacije i pojednostavniti samu proceduru.

U Hrvatskoj je do sada podneseno oko 800 tisuća zahtjeva za legalizaciju, a riješeno ih je gotovo 500 tisuća, rekao je u utorak u Splitu ministar graditeljstva Lovre Kuščević, koji je najavio da će za nekoliko dana u funkciji biti Zajednički informacijski sustav zemljišnih knjiga i katastra.   

Kako je rekao Kuščević, ministarstvo radi na izmjenama zakona koji će dodatno ubrzati proces legalizacije i pojednostavniti samu proceduru te razmišlja o drugačijem rasporedu financijskih sredstava od prihoda legalizacije kako bi se povećali prihodi županijama.

Na pitanje što je sa sređivanjem zemljišnih knjiga, podsjetio je da je Vlada prihvatila program refomi, a jedna od njih je konačno spajanje katastra i zemljišnih knjiga u jednu jedinstvenu instituciju.

 "Prvi korak je implementacija Zajedničkog informacijskog sustava (ZIS) u cijeloj Hrvatskoj", rekao je ministar Kuščević te najavio da će u nekoliko idućih dana ZIS svečano pustiti i u Splitsko-dalmatinskoj županiji.

 Kuščević je u Splitu bio na izboru za predsjednika splitsko-dalmatinskoga Županijskog odbora HDZ-a.

>>'Objedinjavanje katastra i zemljišne knjige je reforma stoljeća'

Komentara 4

DU
Deleted user
07:17 11.05.2016.

Zašto je Oriana Ivković Novokmet dobila otkaz nakon teksta “Što spaja mađarsku nuklearku i HDZ-ovu rusku vezu?” u kojem piše o lobističkim poslovima Ane Šarić, supruge prvog potpredsjednika Vlade i šefa HDZ-a Tomislava Karamarka? Zar se o velikom vođi mora pisati samo najljepše? Zar smo postali komunistička diktatura?

DU
Deleted user
22:40 10.05.2016.

"..razmišlja o drugačijem rasporedu financijskih sredstava od prihoda legalizacije kako bi se povećali prihodi županijama.." i još "..radi na izmjenama zakona koji će dodatno ubrzati proces legalizacije.." - nakon što je riješeno više od pola zahtjeva?? Mijenjaju se pravila igre u igri koja je već trebala završiti u mandatu Mrak Taritaš. Što znači da je .." do sada podneseno oko 800 tisuća zahtjeva za legalizaciju.." Znači li to da će ih biti još od sada pa do kada? Nije li to trebala biti jednokratna akcija koja je prema najavi Mrak Taritaš trebala svršiti u dvije godine odnosno do 30.06.2015.??

DU
Deleted user
07:51 11.05.2016.

Kuščeviću legalizaciju si dobio sređenu na pladnju. Kada ćeš srušiti ne legalizirane objekte? Nikad.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije