Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

'Vratit ću se u HDZ na velika vrata! Do kraja godine ću odlučiti hoću li se vratiti u Sabor'

'I u vrijeme komunizma partija je sudila, ali ipak je dala mogućnost da čovjek iznese svoju obranu i svoje viđenje situacije'
06. rujna 2018. u 14:34 92 komentara 11655 prikaza
Foto: Borna Filic/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/14

Darko Milinović, koji je u ponedjeljak izbačen iz HDZ-a, najavio je u četvrtak da će do kraja godine donijeti odluku hoće li se vratiti u Hrvatski sabor s mjesta župana Ličko-senjske županije, te poručio kako će se na velika vrata vratiti u HDZ.

Gordan Jandroković VLADAJUĆA VEĆINA Jandroković: Sa 77 ili 76 ruku nastavljamo raditi kao i do sada

"Moja odluka o povratku u Sabor bit će do kraja godine. Da sada moja ruka odlučuje o ovoj Vladi razmislio bih što bih napravio, jer na taj način otvaram prostor vjerodostojnosti da se u Hrvatskoj pojavi velika koalicija HDZ-a i SDP-a", rekao je Milinović na konferenciji za novinare.

Pogledajte presicu Darka Milinovića

"Na nedemokratski, neciviliziran i neokomunistički način sam izbačen iz HDZ-a kako predsjednik stranke Andrej Plenković ne bi doživio prvi teški politički poraz iz utvrde HDZ-a, Ličko-senjske županije", kazao je.

I u vrijeme komunizma partija je sudila, ali ipak je dala mogućnost da čovjek iznese svoju obranu i svoje viđenje situacije", objašnjava Milinović.

Milinović drži da se važnost njegove odluke o mogućoj ostavci na mjesto župana i povratku u Sabor preuveličava jer Plenković ionako ima gotovo 80 zastupničkih ruku pa njegov povratak, što se tiče stabilnosti parlamentarne većine, ne bi ništa značio.

Andrej Plenković Narušena stabilnost HDZ u lovu na nove zastupnike

Podsjetio je kako je Ličko-senjsku županiju preuzeo s dugom od gotovo četiri milijuna kuna, zbog porezne reforme bivšeg premijera Zorana Milanovića, i najavio da će taj dug anulirati do kraja godine. "Želim do kraja godine dovršiti taj proces i idućih mjesec dana nastaviti s projektima koji neće moći nakon Nove godine biti zaustavljeni", kazao je.

Darko Milinović osvrnuo se na izbacivanje iz HDZ-a

Plenković želi odvesti HDZ u krilo SDP-a

Smatra da bi, nakon mogućih prijevremenih izbora, jedina moguća stabilna vlada bila vlada HDZ-a i SDP-a. "Krajnji je cilj Plenkovića da odvede HDZ u krilo SDP-a i to se ne smije dopustiti, jer u ovom trenutku prijevremeni izbori jamče jedino takvu vladu", poručio je.

Plenkoviću je "čestitao na vjerodostojnosti" jer od prvog dana svog mandata zna kuda vodi stranku. "Danas je HDZ stožerna stranka lijevog centra jer sve vrijednosti koje krase desni centar su maknute na način na koji su mene maknuli iz HDZ-a", ustvrdio je.

lički hdz Kreće tiskanje novih glasačkih listića na kojima će biti samo jedno ime

Detaljno iznoseći kronologiju događaja prije nego što ga je Visoki časni sud HDZ-a u ponedjeljak zbog nepoštivanja stranačke discipline izbacio iz stranke, Milinović se pozvao na Propisnik o provedbi unutarstranačkih izbora i izboru tijela i dužnosnika HDZ-a, po kojemu se protiv članova stranke ne može predlagati niti pokretati stegovni postupak sve do završetka unutarstranačkih izbora.

Zahvalio je svim članovima HDZ-a koji mu daju potporu istaknuvši kako je ponosan što je izbačen iz Plenkovićevog HDZ-a, ali "nije izbačen iz srca većine članova stranke koji donose pobjedu HDZ-u".

Poručio je članovima HDZ-a koji se žele solidarizirati s njim da ne napuštaju stranku jer se HDZ treba mijenjati iznutra, a ne izlaskom iz stranke.

Ustvrdio je da će se "vratiti u HDZ na velika vrata" jer je uvjeren da će ga idući predsjednik ili predsjednica stranke u prvom danu svog mandata pozvati da se vrati.

U Banskim dvorima počeo sastanak vladajuće koalicije Sastanak koalicije 'Radimo svoj posao, ali nećemo isprovocirati prijevremene izbore'

Visoki časni sud HDZ-a odlučio je u ponedjeljak Milinovića, člana Predsjedništva HDZ-a i kandidata za predsjednika ličko-senjskog HDZ-a isključiti iz stranke zbog nepoštovane stranačke discipline.

Cijeli slučaj komentirao je i ministar uprave Lovro Kuščević: "Ne znam. Možemo svašta očekivati. Ja se nadam da će to biti jedna normalna presica i njegovo viđenje cijelog problema", rekao je Kuščević koji se nada da će Milinović, kako je i sam to najavio, zaista i govoriti istinu. Upitan strahuje li što će bivši HDZ-ovac Darko Milinović reći danas na konferenciji za novinare, odgovorio je protupitanjem: "Pa koga se Lovre boji osim Boga".

>> Pogledajte i video - Milinović o trećoj odgodi izbora u Lici

Poznati Hrvati slobodni zidari
SLOBODNI ZIDARI
Počeci masonerije u Hrvatskoj: Tko su bili poznati Hrvati masoni
Zaposlenici HEP-a na Advent Run utrci u Zagrebu
U EUROPSKOM VRHU
Podrška sportu i sportašima kao dio poslovne filozofije
  • kruti222:

    briselsko-istanbulska drugarica andreja&njezini uguzi na APARATIMA!!!!

  • like_a_boss:

    mjerna jedinica za uhljeba bez obraza = 1 lovro kurcevic

  • kruti222:

    kaj je sad i vrhunski andrejin UGUZ kuščev'ć darko????