Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DAROVNICA Sanader darovao Splitu vojarnu i najavio:

Kuret kandidat za splitskog gradonačelnika

17.01.2009.
u 19:24

Premijer Ivo Sanader i gradonačelnik Ivan Kuret potpisali su danas darovnicu temeljem koje je Split postao vlasnikom bivše vojarne Sveti Križ na Dračevcu, kompleksa vrijednog 267 milijuna kuna.

Sanader je najavio da će Sudačka akademija biti u Splitu. Dobivanjem Dračevca Split će napraviti sajamski i poslovni centar s tehnološkim parkom.

Na svečanom obilježavanju 19. godišnjica splitskog HDZ-a, Sanader je poručio kako će pobjednik lokalnih izbora ponovo biti HDZ.
– Ako ste tako odlučili, i ja podržavam kandidaturu Ivana Kureta za splitskog gradonačelnika i Ante Sanadera za splitsko-dalmatinskog župana – rekao je Sanader. Naglasio je kako je HDZ svjestan pogrešaka i propusta, ali dobra je, kaže, politika koja se zna korigirati.

– Ako govorimo o socijalnoj osjetljivosti, onda je to ova stranka i ova Vlada – rekao je šef HDZ-a.

Premijer je pozvao Sloveniju da prekine blokadu Hrvatske.
– Mi protiv Slovenaca nemamo ništa, u bivšoj državi bili smo najbliži – rekao je, ističući da je Slovenija s neriješenom granicom ušla u EU te kako se Hrvatskoj to ne može stavljati kao prepreka. Govoreći o brodogradnji, poručuje da želi sačuvati djelatnost jer znamo graditi dobre brodove. Ali, nedopustivo je da imamo dobru brodogradnju i radnike, a da se na svakom brodu radi minus.

– Ulazimo u EU i u moramo primijeniti europska pravila – kazao je.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije