Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Parlamentarni izbori 2011

Kunst: Ni dragi Bog neće spasiti one koji su činili nešto nezakonito

Frano Matušić ustvrdio je da nema spoznaja da je HDZ-u blokiran račun kako to neki mediji pretpostavljaju
27. listopada 2011. u 14:19 21 komentara 4 prikaza
matušić, kunst
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

I dok je danas glavna vijest USKOK-ova istraga protiv HDZ-a, saborski klub zastupnika te stranke odlučio je skrenuti pozornost s te teme i pozvati novinare kako bi im govorili o javnoj upravi i "ispraznim parolama" programa Kukuriku koalicije jer je to "doista interesantna tema", no nisu htjeli ništa komentirati o jutrošnjoj konferenciji za novinare Jadranke Kosor.

Zastupnik Boris Kunst osvrnuo se na program Kukuriku koalicije koji ima cijelo poglavlje o potezima u javnoj upravi te ustvrdio da je vrlo kontradiktoran.

– Sami su ciljevi zgodni i u principu su puni ispraznih parola, definicija i ničega novog. Ali onda ako pogledate na kraju tog programa: gorka istina i onda faktički maske padaju – počeo je objašnjavati Kunst te nastavio da se tek na kraju vidi da planiraju smanjiti relativni udio državne uprave u proračunu, a to znači, objasnio je, smanjiti zaposlenicima plaće u proračunu, javnoj upravi, otpustiti ih. Podsjetio je da se koalicijska vlada od 2001. do 2003. godine, posebice njezini članovi esdepeovac Slavko Linić i haenesovac Radimir Čačić, ponašala maćehinski prema radnicima, kojima je samo uzimala i odvela ih u siromaštvo, te da su njih dvojica prema radnicima provodila "demokraturu" – diktaturu u demokraciji.

– To što Kukuriku koalicija najavljuje da će učiniti prošlo bi samo za građane koji boluju od amnezije. Prošli su put pozvali MMF i po njegovu nalogu srezali sva socijalna prava i rasprodali sve državno. Sada MMF ponovno prizivaju, to je suludo, kao da je Linić zaboravio kako je morao klečati pred MMF-om i što je radio radnicima – ustvrdio je Kunst i dodao da je HDZ otvoreno najavio nastavak reforme javne uprave, ali bez otpuštanja.

Frano Matušić opet je ponovio svoju tezu iz sabornice da Kukuriku koalicija nema MMF u programu, ali ima u glavama.

– Oni jedno misle, drugo govore, a treće rade. Od Linićeve izjave i sutrašnjeg demantija stranke još je poraznija izjava ekonomskog stratega SDP-a Branka Grčića koji je javno rekao da, kada bi Kukuriku u svom programu napisao što misli napraviti kada dođe na vlast, ne bi dobio ni glasa na izborima. To dovoljno govori da imaju figu u džepu – naglasio je Matušić.

Novinari su hadezeovce pitali trebaju li u javnoj upravi ostati oni koji nisu bili servis građana nego su sudjelovali u punjenju HDZ-ovih crnih fondova, a obojica su odgovorila da je stvar pravosuđa hoće li nekoga procesuirati zbog nečasnih radnji.

– Što se tiče HDZ-a, nitko se ne mora plašiti da će dobiti otkaz, ali oni koji su nešto nezakonito učinili, te neće spasiti ni dragi Bog –rekao je Kunst, dok je Matušić ustvrdio da nema spoznaja da je HDZ-u blokiran račun kako to neki mediji pretpostavljaju.

EU fondovi Bjelovar
PRIJAVITE SE
Konferencija o atraktivnim mjerama za razvoj poduzetništva
Skipper4you.com
MIRNO MORE
Znate li da se kod nas školuju skiperi koje cijene svugdje u svijetu