Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Svijet

Kukića je pretukao invalid HVO-a zbog izjava o Kordiću

Predao se napadač na profesora Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru Slavu Kukića
24. lipnja 2014. u 18:37 60 komentara 7673 prikaza
kukic
Foto: VL FOTO

Napadač (M. S.) na profesora Slavu Kukića sam se danas predao u ranim popodnevnim satima, ni 24 sata nakon što ga je napao u njegovu kabinetu Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru.

Glasnogovornik MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije Srećko Bošnjak potvrdio je tu informaciju kazavši da je osumnjičeni sam došao u Policijsku upravu Mostar. Kako doznaje Večernjak, riječ je o Hrvatu, 80-postotnom invalidu Domovinskog rata HVO-a iz Potoka pokraj Mostara.

Već dao iskaz

On je, prema tim informacijama, otac momka kojega je policija privela večer prije jer se utvrdilo da se napadač dovezao njegovim vozilom. Prema policijskim izvorima, napadač je rekao istražiteljima kako je na Ekonomski fakultet došao u pripitome stanju iziritiran izjavama profesora Kukića u sarajevskim medijima o Dariju Kordiću kojemu je dan prije organiziran doček u Busovači. Napadač je policiji posvjedočio kako je Kukića čekao petnaestak minuta u hodniku te da je nakon što se porječkao s profesorom oko slučaja Kordić, uzeo vješalicu kojom je u nekoliko navrata udario profesora Kukića.

Budući da su napadaču u kabinetu ispali ključevi vozila kojim se dovezao u krug sveučilišnog kampusa, policija je brzo pronašla vlasnika, njegova sina. Profesor Kukić je nakon napada smješten na Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar, gdje se još uvijek nalazi na liječenju. Nakon predaje i kada se s time slože liječnici, organizirat će se Kukićevo prepoznavanje napadača.

Profesionalna policija

Ministar unutarnjih poslova HNŽ-a Slađan Bevanda izjavio je da je rasvjetljavanje slučaja napada na prof. Kukića potvrdila profesionalnost policije u HNŽ-u. 
“Brzo otkrivanje počinitelja napada samo je još jedan dokaz uspješnog rada policije u HNŽ-u. Svi politički i drugi pritisci kojima smo bili izloženi bili su apsolutno nepotrebni. Policiji u HNŽ-u samo treba osigurati normalne uvjete za rad i rezultati će biti na visokoj razini”, rekao je Bevanda.

Kako se doznaje, tijekom noći, nakon napada na profesora Kukića, iz sarajevskih političkih krugova po svaku cijenu nastojalo se slučaj izuzeti iz nadležnosti policije te time potvrditi političku umiješanost u napad. Inače, osudu napada na profesora Sveučilišta u Mostaru uputile su brojne političke stranke i institucije. Odreda su to učinili iz Sveučilišta u Mostaru, Hrvatskog narodnog sabora, HDZ-a 1990., Hrvatske republikanske stranke, ali i američkog veleposlanstva i OHR-a.

>>Brutalni napad na sveučilišnog profesora: Kukić pretučen u kabinetu, sumnja na političke motive

>>Kordića uz pjesmu i pozdrav ‘Za dom spremni’ dočekalo više stotina ljudi

Goran Ivanišević
ĐOKOVIĆEV TRENER
Goran Ivanišević: Uništio mi je život, zbog njega nisam mogao spavati
CVH
CVH
Naučite kako samostalno obaviti pregled motocikla i dođite na besplatnu provjeru tehničke ispravnosti
 • Avatar Feniks
  Feniks:

  Slavo Kukic previše protuhrvatski nastupa. I ovo je rezultat.

 • berija:

  Kad bi velevrijedni komentatori znali više o liku i djelu Slavka Kukića, sumnjam da bi bili na njegovoj strani. Hrvati u SDP-u u BiH su nacionalni izdajnici, slugani unitarista u BiH. Podjite koji put u BiH, ali ne na tulum ... prikaži još! u Sarajevu, pogledajte malo kako većinski narod tretira Hrvate. U stvari, nemojte. Ionako vas nije briga. Ako ga je, neka ga je. Svojim čitavim životom je zaslužio.

 • Avatar Pipl mus tras as
  Pipl mus tras as:

  Da nije lajo nebi dobio po tamburi,,,hahaha