Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Smrt dječaka (9)

Kujundžić: Treba sagledati sve detalje i ne ići ishitreno s osudama

Kujundžić
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
14.01.2019.
u 13:53

HLK koja je provela inspekcijski nadzor o tijeku liječenja najviše tereti pedijatricu Kseniju Kaleb iz Doma zdravlja u Metkoviću, koja je jedina prepoznala znakove sepse i postavila dijagnozu te odredila da dječak hitno treba u KBC Split

Ministar zdravstva Milan Kujundžić komentirao je u ponedjeljak napise da Hrvatska liječnička komora (HLK) za smrt devetogodišnjeg Gabrijela Bebića iz Metkovića najviše tereti pedijatricu Kseniju Kaleb iz Doma zdravlja u Metkoviću, poručivši da treba sagledati sve detalje i ne ići ishitreno s osudama, posebice na na jednu osobu.

"Uvijek u tom poslu u medicini je teško. Onaj tko radi zna da se događaju komplikacije i problemi. Treba sagledati sve detalje, utoliko ne treba ishitreno ići sa osudama, a posebice ne na jednu osobu", kazao je Kujundžić novinarima prije sjednice Vlade.

Nije želio komentirati treba li preispitati rad HLK-a s obzirom da je odvjetnik liječnice najavio da će tužiti Komoru i preispitati rad te organizacije.

"To ne mogu komentirati dok sve istražne radnje nisu dovršene", kazao je Kujundžić. Nije želio komentirati niti je li zadovoljan radom HLK-a.

Devetogodišnji Gabrijel Bebić iz Metkovića umro je od sepse 11. prosinca u splitskome KBC-u. Mediji su izvijestili da su dječaka roditelji zbog pogoršanja tijekom vikenda, 8. i 9. prosinca, dva puta doveli na Hitnu pomoć u Metkoviću i da je oba puta bio vraćen kući, a u ponedjeljak je poslan pedijatrici i prevezen je u splitski KBC.

Prema pisanju medija, HLK koja je provela inspekcijski nadzor o tijeku liječenja najviše tereti pedijatricu Kseniju Kaleb iz Doma zdravlja u Metkoviću, koja je jedina prepoznala znakove sepse i postavila dijagnozu te odredila da dječak hitno treba u KBC Split.

Vodstvo HLK-a je pak u subotu poručilo kako čvrsto stoji iza utemeljenosti stručnog mišljenja Povjerenstva za stručna pitanja i stručni nadzor jer je objektivno i nepristrano te zasnovano na činjeničnim dokazima iz medicinske dokumentacije i iskaza samih liječnika.

"Smatram kako nije dobro za naše društvo i Komora neće dopustiti ovu svjevrsnu hajku, govor mržnje i nepovjerenje koje se pokreće prema liječničkoj profesiji i liječnicima pojedincima", rekao je v.d. predsjednik HLK-a Krešimir Luetić, nakon što je odvjetnik liječnice Kaleb iznio u medijima da se samo nju tereti za smrt dječaka.

>> Prosvjed građana Metkovića zbog smrti dječaka

Kujundžić
1/7

Komentara 5

IB
iva.begovic
17:37 14.01.2019.

Koliko sam ja upoznata, ogorčenost stanovnika Metkovića time što je doktorica Kaleb prozvana kao odgovorna - potpuno je opravdana. Bravo stanovnicima na angažmanu i osjećaju za pravedno. Doktorica Kaleb je žrtveno janje da se ne identificira pravi krivac. A too je slabost sistema Hitne službe kako na županijskoj razini tako i u cijeloj državi, Ozbiljni organizacijski i strukturni propusti, nedostatak jasnih uputa i protokola hitne službe kao i primjerene edukacije liječnika u Hitnoj službi, to su glavni krivci. Nedostatak analizatora, i slično, daleko je manje problematičan nego nedostatak kometencije onih koji promišljaju, organiziraju i nadgledaju funkcioniranje sustava zdravstvene skrbi.

MA
Malenkost
20:45 14.01.2019.

Kaos! sve do Ljecnicke komore i ministra i prijasnjih ministarstava. Mladi radno nedovoljno ili totalno neiskusni Ljecnici u ambulante i to vikendom!! Izvjestaj je pusten u javnost s imenovanjem finalne doktorice, koja ako je imala mogucnost i njíje dala kisik,, kako se to moglo citati, pravi jednu veliku gresku. Ali i prije finala napravljene su kaskade gresaka. Odgovornost ce dati iscrpni prikaz dogadaja. Ljecnicka komora se do sada srazila.

MI
misho32
17:54 14.01.2019.

ovoga Kujunđića progone , isto kao i Krstićevića i Medveda, jer smatraju da je i on hrvatski patriota , među tom anacionalnom , anthrvatskoj vladi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije