Naslovnica Vijesti Hrvatska

Kujundžić: Treba sagledati sve detalje i ne ići ishitreno s osudama

HLK koja je provela inspekcijski nadzor o tijeku liječenja najviše tereti pedijatricu Kseniju Kaleb iz Doma zdravlja u Metkoviću, koja je jedina prepoznala znakove sepse i postavila dijagnozu te odredila da dječak hitno treba u KBC Split
14. siječnja 2019. u 13:53 5 komentara 234 prikaza
Kujundžić
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Ministar zdravstva Milan Kujundžić komentirao je u ponedjeljak napise da Hrvatska liječnička komora (HLK) za smrt devetogodišnjeg Gabrijela Bebića iz Metkovića najviše tereti pedijatricu Kseniju Kaleb iz Doma zdravlja u Metkoviću, poručivši da treba sagledati sve detalje i ne ići ishitreno s osudama, posebice na na jednu osobu.

Prosvjed građana zbog rada Doma zdravlja i Hitne pomoći u Metkoviću Analiza Kako su skromno izašli na ulice za Gabrijela, neka to učine i za doktoricu Kaleb

"Uvijek u tom poslu u medicini je teško. Onaj tko radi zna da se događaju komplikacije i problemi. Treba sagledati sve detalje, utoliko ne treba ishitreno ići sa osudama, a posebice ne na jednu osobu", kazao je Kujundžić novinarima prije sjednice Vlade.

Nije želio komentirati treba li preispitati rad HLK-a s obzirom da je odvjetnik liječnice najavio da će tužiti Komoru i preispitati rad te organizacije.

"To ne mogu komentirati dok sve istražne radnje nisu dovršene", kazao je Kujundžić. Nije želio komentirati niti je li zadovoljan radom HLK-a.

Konferencija Hrvatske liječničke komore na temu preminulog dječaka iz Metkovića Smrt dječaka 'Komora neće dopustiti hajku koja se pokreće prema liječnicima'

Devetogodišnji Gabrijel Bebić iz Metkovića umro je od sepse 11. prosinca u splitskome KBC-u. Mediji su izvijestili da su dječaka roditelji zbog pogoršanja tijekom vikenda, 8. i 9. prosinca, dva puta doveli na Hitnu pomoć u Metkoviću i da je oba puta bio vraćen kući, a u ponedjeljak je poslan pedijatrici i prevezen je u splitski KBC.

Prema pisanju medija, HLK koja je provela inspekcijski nadzor o tijeku liječenja najviše tereti pedijatricu Kseniju Kaleb iz Doma zdravlja u Metkoviću, koja je jedina prepoznala znakove sepse i postavila dijagnozu te odredila da dječak hitno treba u KBC Split.

Vodstvo HLK-a je pak u subotu poručilo kako čvrsto stoji iza utemeljenosti stručnog mišljenja Povjerenstva za stručna pitanja i stručni nadzor jer je objektivno i nepristrano te zasnovano na činjeničnim dokazima iz medicinske dokumentacije i iskaza samih liječnika.

Medicinska sestra veliki potezi 11 ključnih promjena u zdravstvu: Sestre će reanimirati, participacija do 4000 kuna

"Smatram kako nije dobro za naše društvo i Komora neće dopustiti ovu svjevrsnu hajku, govor mržnje i nepovjerenje koje se pokreće prema liječničkoj profesiji i liječnicima pojedincima", rekao je v.d. predsjednik HLK-a Krešimir Luetić, nakon što je odvjetnik liječnice Kaleb iznio u medijima da se samo nju tereti za smrt dječaka.

>> Prosvjed građana Metkovića zbog smrti dječaka

Kujundžić
1 / 7
Prosvjed građana zbog rada Doma zdravlja i Hitne pomoći u Metkoviću
ccc
Pogledajte kako smo našu pobjednicu uz CCC Shoes and Bags brend pretvorili u trendi mamu

A1 izdvaja za Vas

  • iva.begovic:

    Koliko sam ja upoznata, ogorčenost stanovnika Metkovića time što je doktorica Kaleb prozvana kao odgovorna - potpuno je opravdana. Bravo stanovnicima na angažmanu i osjećaju za pravedno. Doktorica Kaleb je žrtveno janje da se ne identificira pravi krivac. A to ... prikaži još!o je slabost sistema Hitne službe kako na županijskoj razini tako i u cijeloj državi, Ozbiljni organizacijski i strukturni propusti, nedostatak jasnih uputa i protokola hitne službe kao i primjerene edukacije liječnika u Hitnoj službi, to su glavni krivci. Nedostatak analizatora, i slično, daleko je manje problematičan nego nedostatak kometencije onih koji promišljaju, organiziraju i nadgledaju funkcioniranje sustava zdravstvene skrbi.

  • Malenkost:

    Kaos! sve do Ljecnicke komore i ministra i prijasnjih ministarstava. Mladi radno nedovoljno ili totalno neiskusni Ljecnici u ambulante i to vikendom!! Izvjestaj je pusten u javnost s imenovanjem finalne doktorice, koja ako je imala mogucnost i njíje dala kisik, ... prikaži još!, kako se to moglo citati, pravi jednu veliku gresku. Ali i prije finala napravljene su kaskade gresaka. Odgovornost ce dati iscrpni prikaz dogadaja. Ljecnicka komora se do sada srazila.

  • Long:

    Taj Kujundjic je ljigava bezlicna masa.