Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Kujundžić u Istanbulskoj konvenciji vidi rodnu ideologiju, ali mu nije presudna: 'Malo se zrcali'

Ona, naravno, u sebi nosi jedan mali problematični dio koji se odnosi na rod i na udruge, što stvara određene prijepore
19. ožujka 2018. u 14:21 12 komentara 923 prikaza
Kujundžić obećava brzo rješenje problema
Foto: Petar Glebov/PIXSELL

Ministar zdravstva Milan Kujundžić u ponedjeljak je ocijenio da Istanbulska konvencija u sebi sadrži mali problematični dio, vezan uz rod, odnosno rodnu ideologiju, no da to nije presudna stvar, već je Konvencija prvenstveno usmjerena na zaštitu žena od nasilja te zaštitu od nasilja u obitelji.

Situacija u HDZ-u Slavonija i Dalmacija za ratifikaciju

"Istanbulska konvencija je prvenstveno usmjerena na zaštitu od nasilja nad ženama i zaštitu od nasilja u obitelji. Ona, naravno, u sebi nosi jedan mali problematični dio koji se odnosi na rod i na udruge, što stvara određene prijepore i vjerujem da će i to biti riješeno. Nadasve da će maksimalno biti zakonski riješena zaštita od svakoga nasilja", rekao je Kujundžić u izjavi novinarima koji su ga pitali hoće li na Vladi glasati za upućivanje Istanbulske konvencije u Sabor na ratifikaciju.

Upitan vidi li rodnu ideologiju u tom dokumentu, ministar je kazao: "Vidi se, zrcali se, malo se zrcali, ali to nije presudna stvar".

SDP-ovo prozivanje Vlade za nepotizam zbog toga što je za predsjednika Vijeća HAKOM-a imenovala brata ministrice kulture Nine Obuljen Koržinek, Kujundžić vidi kao korištenje slučaja u dnevnopolitičke svrhe.

"Ne znam detalje, ali prozivati sad zato što je netko s nekim u Hrvatskoj, svatko je nekome nešto... Mislim da se to koristi u dnevnopolitičke svrhe", ocijenio je.

Smatra da kvalitetne ljude koji ispunjavaju uvjet ne treba zaustavljati da apliciraju na takva mjesta.

Napadnuti djelatnik KBC-a Dubrava doživio je tešku traumu s frakturom lubanje

Andrej Plenković MILAN A. RAČIĆ Od Knina do Istanbula “pipl mast trast” Andreju Plenkoviću

Kujundžić je nakon svečanog potpisivanja Sporazuma o suradnji na provođenju Programa preventivnih sistematskih pregleda hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata za 2018. izvijestio i da je posjetio djelatnika Kliničke bolnice Dubrava kojeg su u nedjelju na radnome mjestu napala trojica muškaraca, nakon čega je operiran.

"Dobro je, ali je doživio tešku traumu s frakturom lubanje", kazao je.

"To je strašno i za svaku osudu, a nažalost nije prvi put", upozorio je Kujundžić te naveo da je broj napada u bolnicama sve veći, a oblici sve agresivniji, što je jedan ružan sociološki fenomen.

"I naravno da ćemo poduzimati mjere", dodao je te naveo da se s ravnateljima u bolnicama razmatra pojačani video nadzor i zaštitarska služba te "pravni oblici zaštite ljudi", s oštrijim pravnim mjerama i višim kaznama.

"Razgovarat ćemo s čimbenicima, prvenstveno s Ministarstvom pravosuđa, očito je to nešto za što se treba tražiti rješenje", rekao je Kujundžić.

Pogledajte prosvjed za ratifikaciju Istanbulske konvencije:

Kujundžić obećava brzo rješenje problema
1 / 22
Na Cvjetnom trgu održao se prosvjed pod nazivom 'Sluškinje ustaju za ratifikaciju Istanbulske konvencije; Milijarda ustaje protiv nasilja nad ženama'.
Plenković ZVONIMIR DESPOT HDZ je u javnost izbacio vlastite frustracije KB Dubrava pretukli zaposlenika U napadu u KB-u Dubrava sudjelovao i mladić koji je tražio liječničku pomoć bojan glavašević GLAVAŠEVIĆ: 'Mnoge stvari jesu zakonite, ali sigurno nisu moralne'
Hrvatski ratni brod nove generacije
STOŽERNI BROD HRM-a
Ekskluzivno: Kako će izgledati hrvatski ratni brod nove generacije
Rovinj: U Grand Park Hotelu održan 8. Susret guvernera i bankara
ZA OSNOVNE I SREDNJE ŠKOLE
HUB otvorio natječaj za programe financijske pismenosti: Nagrade do 10.000 kuna
 • Avatar Vukomerec
  Vukomerec:

  Kujundžić je beskarakteran lik. Ratificirao bi Istanbulsku konvenciju, kako bi ostao ministrom. Glumio je nekakcog desničara, a sada Hrvatsku predaje u ruke GREVIO-a koji nadzire provedbu IK, a članice su joj klonovi Rade Borić.

 • Deleted user:

  .....jedan od najljigavijih likova hr. politike. bezkicmenjak i poslušnik bez premca.

 • feel_the_coruption:

  Kujundžić za ministarstvo ili saborsku forelju daje i puno više od glasa za turski dokument kojim HR gubi suverenitet...stariji njonjo...