Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
12.04.2015. u 14:15

Puno veći trn u oku SAD-a je u Južnoj Americi Venezuela.

Rukovanjem Baracka Obame i Raula Castra u Panami počela je završna faza otopljavanja odnosa između SAD-a i Kube, dviju zemalja koje već odavno nemaju razloga za međusobne sukobe. Jer osnovni razlozi zbog kojih su sankcije uvedene već desetljećima ne postoje. Sovjetskog Saveza nema, a mogućnost da Kuba postane baza mogućoj komunističkoj invaziji na SAD ravna je nuli.

Kubanci već odavno ne izvoze revoluciju, kao što je to Che činio u Boliviji i Angoli, i potpuno je sigurno da na Floridu neće brodovima s Kube pristati neki revolucionari koji bi poveli narodni ustanak protiv kapitalista na Wall Streetu. Puno veći trn u oku SAD-a je u Južnoj Americi Venezuela.

Približavanje Kube i SAD-a je dobitna kombinacija za sve. Kubanci dobivaju bolji i lakši život, američke tvrtke veliko tržište, dok Obama dobiva uspjeh kojim napokon može opravdati davno primljenog Nobela za mir. 

>> Raul Castro: Obama je pošten čovjek, nije on kriv za sankcije 

>> 'Kuba neće prihvatiti nikakvo miješanje od strane SAD-a'

Komentara 36

Avatar pinko_palinko
pinko_palinko
19:00 12.04.2015.

ovo su bajke za malu djecu i nepokolebljivog......................Amerikancima je sada interes da uspostave dobre odnose ne samo sa Kubom nego sa cijelom Latinskom Amerikom prije nego sto te odnose uspostavi neko drugi (Kina) a ne zbog prodaje hamburgera

Avatar viki_nuland
viki_nuland
15:58 12.04.2015.

Da nije zalosno bilo bi smijesno. Nije islo 55 godina blokadom, divljackim sankcijama , visestrukim pokusajima atentata, pokusajem invazije u zaljevu svinja (Bay of pigs), pa sada pokusava "obojenom revolucijom". Dobro da je spomenuta Venecuela jer Venecuela lezi na nafti, zato mu je i "trn u oku" a oko se zove petrodolar. Svi ovi ratovi (Irak, Sirija, Libija, Jemen, Nigerija, Iran je presnazan pa idu sankcije) se i vode da bi se silom nametnuo umjetni status petrodolara.

DA
danijeldanny99
15:07 12.04.2015.

sad ce da vide sta je bolji zivot, kad amerika umesa prste. primera je mnogo...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije