Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
CASTRO UPOZORAVA:

'Kuba neće prihvatiti nikakvo miješanje od strane SAD-a'

Raul Castro
Foto: Reuters/PIXSELL
29.01.2015.
u 00:06

Čini se da sve ukazuje na to da je cilj uzgojiti umjetnu političku oporbu, rekao je Castro

Kuba neće prihvatiti nikakvo miješanje od strane SAD-a, rekao je danas predsjednik otočke države Raul Castro. Upozorio je kako bi takvo miješanje SAD-a u unutarnje stvari Kube učinilo nedavno pokrenuto približavanje dviju zemalja besmislenim, prenosi Reuters.

Castrove izjave dolaze nakon što se pomoćnica američkog državnog tajnika za zapadnu hemisferu Roberta Jacobson, najviše pozicionirani dužnosnik američke vlade koji je posjetio Kubu tijekom zadnjih 40-ak godina, prošli tjedan sastala s disidentima, dan nakon razgovora s kubanskim državnim dužnosnicima.

- Čini se da sve ukazuje na to da je cilj ekonomskim, političkim i komunikacijskim putem uzgojiti umjetnu političku oporbu - rekao je Castro na summitu u Kostariki. Unatoč izrečenim kritikama Castro je naglasio svoju predanost razgovorima s SAD-om.

>> Kuba oslobodila političke zatvorenike, ali SAD ne objavljuje imena

>> Fidel Castro napokon reagirao na zatopljenje odnosa sa SAD-om

Komentara 1

BB
brle brkić
18:39 29.01.2015.

ameri su fiškali kakvih nema ,znaju dasu se sa rusima zategnuli ajmo malo kubancima popustit jel su nam iza leđa a znase dasu kubanci bili saveznici sa sssr bivšom državom

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije