Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
na vojnom poligonu

Krstičević i Šundov posjetili hrvatske vojnike u Poljskoj

Foto: MORH
1/5
28.12.2017.
u 16:18

U toj se državi trenutno nalazi 71 pripadnik Oružanih snaga RH s bitnicom samohodnih višecijevnih lansera raketa SVLR Vulkan.

Ministar obrane Damir Krstičević i načelnik Glavnog stožera HV-a Mirko Šundov u četvrtak su posjetili hrvatske vojnike na vojnom poligonu Benowo Piskie Training Area u Poljskoj, gdje sudjeluju u NATO-voj aktivnosti ojačane prednje prisutnosti u toj državi, priopćeno je iz Ministarstva obrane.

"Cijenim sve što naši vojnici rade za Hrvatsku i kako profesionalno i ponosno predstavljaju Hrvatsku u Europi", poručio je Krstičević tijekom prvog službenog posjeta ministra i načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga hrvatskim vojnicima koji u Poljskoj borave od listopada 2017. godine. 

U toj se državi trenutno nalazi 71 pripadnik Oružanih snaga RH s bitnicom samohodnih višecijevnih lansera raketa SVLR Vulkan. Od svog dolaska, pripadnici prvog hrvatskog kontingenta uspješno su proveli dva bojeva gađanja s bitnicom višecijevnih lansera raketa Vulkan, gdje su pokazali visoku razinu profesionalnosti i uvježbanosti.

 „Drago mi je sto sam posjetio naše vojnike u Poljskoj u ovo blagdansko vrijeme. Uvjerio sam se da ste pravi tim. Cijenim sve što radite za Hrvatsku i kako profesionalno i ponosno predstavljate Hrvatsku u Europi. Ova misija je značajna za hrvatsku vojsku zbog zajedničke obuke s partnerima i saveznicima, zbog interoperabilnosti i razmjene iskustava", rekao je ministar obrane u poligonu koji se nalazi na sjeveroistoku Poljske. 

Krstičević je istaknuo kako je hrvatsko sudjelovanje u aktivnosti ojačane prednje prisutnosti još jedna potvrda da je Hrvatska predana NATO saveznica, da ona ima ogromno znanje i iskustvo koje može podijelili s partnerima i saveznicama u misiji, te da sudjelovanje u zajedničkoj obuci pomaže u razvoju sposobnosti hrvatske vojske. Još jednom je podsjetio kako su hrvatski vojnici u potpunosti opremljeni i naoružani hrvatskim proizvodima. 

Pogledajte galeriju vojne vježbe: Udar 17

1/15

„Slika koju ostavljate u Poljskoj je jako važna i hvala vam što na najbolji mogući način promičete hrvatsku vojsku u Europi“, naglasio je ministar vojnicima.

Pohvale hrvatskim vojnicima izrekao je i zapovjednik borbene grupe, pukovnik Scott Cheney iz Sjedinjenih Država koji je pohvalio njihovu visoku profesionalnost, a riječi hvale imao je i brigadni general Jaroslaw Gromadzinski, zapovjednik 15. mehanizirane pješačke brigade poljske vojske, postrojbe nadređene borbenoj grupi NATO-a, koji je istaknuo kako izrazito cijeni hrvatsko sudjelovanje i angažman u njezinim aktivnostima.

Komentara 5

BJ
Bjelovar112
10:29 29.12.2017.

nogogaz brini ti u kojem su stanju tvoji vojnici . Decki su kaznjeni i ok radi se dalje. cetnici nisu bez rakije nigdje isli . i mi nemamo svestenika nego Vojnog ordinarija . Pozdrav deckima u Poljskoj i Gromovima u Avganistanu !

NO
nogogaz
16:27 28.12.2017.

Posjetili pijanice? Pa trojicu vojnika i hr svestenika u uniformi sad vojnici natjerali prvi dan zbog balkanske tradicije...samo se napili i razbijali case...pa se nedužni morali istog dana vratit na rođeni balkan. Mora da jim hrvatski srb krsticević odnia malo domace lozovace da probaju. A NATO ne bi tribao bit toliko bezobrazan da guši nacionalnu tradiciju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije