Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ministar ponosan

Krstičević: Kritičara uvijek ima, ne pokazujemo zube

Damir Krstičević
Foto: Borna Filic/PIXSELL
28.03.2018.
u 20:00

- Kritičara uvijek ima i bit će ih, mi smo demokratska država. I u Domovinskom ratu je bilo kritika

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević osvrnuo se na značenje nove eskadrile za Hrvatsku i susjedstvo. Tvrdi da Hrvatska ovime ne pokazuje zube.

"Jučer je donijeta povijesna odluka, odluka o zadržavanju sposobnosti nadzora nad zračnim prostorom, odluka zadržavanja borbenog zrakoplovstva. To je veliki dan za Hrvatsku vojsku. Danas kroz taj višenamjenski borbeni avion mi dobivamo sigurnost koja je potrebna i za buduće generacije", rekao je za RTL.

Krstičević je kazao da koristimo zrakoplov druge generacije, a moramo doći do četvrte.

- Željeli smo imati državu, u ovom slučaju struka smatra da država Izrael nam daje mogućnost i investicija i da nam bude mentor, koji će nas voditi. Izrael nam daje operativno iskustvo. Naši mladi piloti bit će u prilici letjeti s najboljima i najiskusnijima u svijetu, rekao je Krstičević.

Ministar se nada da ćemo do 2020. imati prva 2 nova borbena zrakoplova, 2021. 6, a do 2022. još njih četiri.

- Kritičara uvijek ima i bit će ih, mi smo demokratska država. I u Domovinskom ratu je bilo kritika: zašto obrana ovakva, zašto napad na Knin je išao s jednog a ne drugog prostora. Vidjeli ste da smo izabrali i kad smo oslabađali zemlju ono što je najbolje. Naš san je 2020. kad Hrvatska prvi put predsjeda Europskom unijom i slavi 25 godina od Oluje imati na hrvatskom nebu, u rukama hrvatskih pilota imati dva borbena aviona, 2021. imati njih šest, a 2022. još četiri. To je naša obaveza prema budućim generacijama, smatra Krstičević.

Objasnio je koju će funkciju imati novi zrakoplovi.

- Nama nije namjera naoružavati se radi bilo koga. Ovaj avion je u funkciji odvraćanja, mira i sigurnosti. On nam otvara mogućnost da Hrvatska sutra daje Air Policing i za druge države u susjedstvu. Možda sutra za Crnu Goru ili Albaniju. Dakle otvara se puno prilika za Hrvatsko ratno zrakoplovstvo i Hrvatsku vojsku, zaključio je.

Ključne riječi

Komentara 37

SX
sudbina x
20:25 28.03.2018.

Ne znam zašto i kome se mi to stalno opravdavamo...? Nikoga ne napadamo, nikome ne prijetimo ali loše iskustvo iz nedavne prošlosti kad su nas susjedi nenaoružane napali daje nam za pravo da se naoružamo bez ikakve obaveze da od nekoga tražimo dozvolu... Jednostavno kao žrtve velikosrpske agresije imamo na to pravo...

BI
bikica7
22:06 28.03.2018.

Bravo generale i nemate se kome ispričavati a naročito ne Bernardiću i njegovim partijcima koji su nas razoružali na pragu agresije jugočetnika.Ovi avioni će braniti zračni prostor Hrvatske a to izgleda neke boli.

Avatar navijač
navijač
21:58 28.03.2018.

Pojedinci očito te "kante" vide kao ne premostivu prepreku u gašenju HRZ,a i daljnjem potkopavanju temelja Hrvatske države. A da ne govorimo o daljnjoj suradnji temeljenoj na Izraelsko - Hrvatskom sporazumu o obrani i razvoju. Bradonje i petokrakaši zbogom iom i nek vas nosi crni vrag za sva vremena.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije