Naslovnica Vijesti Crna kronika

Krivnju priznalo i nagodilo se 18 od 38 optuženih

Optužno vijeće osječkog Županijskog suda raspravlja o optužnici za kupoprodaju ispita na osječkoj Ekonomiji
09. rujna 2014. u 17:31 6 komentara 1546 prikaza
indeks
Foto: Marko Mrkonjić/PIXSELL

Od 38 optuženih u jednoj u nizu afera Indeks, koja se odnosi na kupnju i prodaju ispita na Ekonomskom fakultetu u Osijeku, njih 18 danas je priznalo krivnju i nagodilo se s USKOK-om na sjednici optužnog vijeća na Županijskom sudu u Osijeku.

Među onima koji su priznali krivnju, kako doznajemo, i profesorica je Blaženka Hadrović Zekić koja je osuđena na rad za opće dobro. Što se tiče ostalih optuženika koji su priznali krivnju, riječ je uglavnom o studentima i posrednicima.

Sjednica optužnog vijeća nastavlja se sutra, a preostali optuženici, među kojima ima profesora i asistenata, terete se da su studentima upisivali prolazne ocjene iz pojedinih predmeta bez regularnog polaganja ispita, a zauzvrat su primali novac i druge darove.

>>Povukli optužnicu iz procesnih razloga

>>Afera indeks: Za ispit računalo, ali i klima te 25.000 kuna

Putokaz za najljepše plaže na Pagu
Najljepše plaže na Pagu
Istražite koje su najljepše plaže i pronađite one koje će vam najbolje odgovarati

A1 izdvaja za Vas

  • Nikola Turajlić:

    Tri pitanja za milion glase: 1/ Što nije trulo u toj Lijepoj našoj? 2/ Da li može opstati bilo koja zajednica, pa makar bila "slobodna i neovisna" država Hrvatska, koja je u svim svojim porama impregnirana korupcijom, klijentelizmom i protekcijom ... prikaži još!m i svim drugim mogućim i nemogućim deformacijama? 3/ Tko je posijao i uzgojio kukolj umjesto žitarica na svim hrvatskim "oranicama i poljima"? Oni koji nemaju glavu samo radi nošenja škrlaka, te nisu opsjednuti veledomoljubnim tlapnjama o krivnji bijelih miševa i kojekakvih drugih avetinja, odgovori su neprijeporni, zar ne?

  • HRVATSKA89:

    E sada ih stisnuti da kazu kome i od koga su sve primali mito a puna ih je sabornica jer nam takvi i dosli na rukovodece pozicije u drzavi

  • Objektivno...:

    A o čemu suprotstavljene strane razgovaraju u jednom osječkom restoranu?