Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
afera indeks

Povukli optužnicu iz procesnih razloga

srećko jelinić
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
05.09.2014.
u 07:13

Iako se jučer na zagrebačkom Županijskom sudu trebalo raspravljati o optužnici koju je USKOK podigao protiv Srećka Jelinića, Igora Bojanića te još desetorice koji se terete za kupnju i prodaju ispita na Pravnom fakultetu u Osijeku, optužno vijeće je odgođeno jer je USKOK obavijestio sud da povlači optužnicu...

Iako se jučer na zagrebačkom Županijskom sudu trebalo raspravljati o optužnici koju je USKOK podigao protiv Srećka Jelinića, Igora Bojanića te još desetorice koji se terete za kupnju i prodaju ispita na Pravnom fakultetu u Osijeku, optužno vijeće je odgođeno jer je USKOK obavijestio sud da povlači optužnicu.

Optužnica je povučena iz procesnih razloga, a sud je dopis o tome dobio 2. rujna. Riječ je o jednoj u nizu optužnica u aferama Indeks, a prvobitnom USKOK-ovom optužnicom bilo je obuhvaćeno 17 osoba. Sada ih je na optuženičkoj klupi ostalo 12 jer je petero optuženika već odlučilo priznati krivnju i nagoditi se s USKOK-om te su osuđeni na uvjetne kazne. Među 12 optuženika su Igor Bojanić, dekan Pravnog fakulteta u Osijeku, Srećko Jelinić, profesor na tom fakultetu te još nekolicina profesora i studenata.

Prema optužnici, Bojanić se tereti da je uzeo 2000 eura kako bi jedan student prošao ispit. Što se tiče Jelinića, on se tereti da je studente puštao za usluge poput građevinskih radova koji su obavljeni na poslovnom prostoru u njegovu vlasništvu. Inače, kabineti pojedinih profesora bili su ozvučeni, a iz snimki tajno snimljenih razgovora proizlazi da su optuženici razgovarali u šiframa.

>>USKOK podigao optužnicu protiv 38 profesora i studenata osječkog fakulteta

Komentara 2

Avatar neurazumljiv
neurazumljiv
17:06 06.09.2014.

koliko je uglednih odvjetnika doslo do diplome na tom uglednom fakultetu

OB
Objektivno...
17:33 06.09.2014.

Ako optužnica nije potvrđena onda je ovo mogući manevar Odvjetništva po čl. 365. ZKP da si kupi malo vremena? Inače, neki od ovih profesora su odgojili neke osječke sutkinje koje sada "štancaju" potpisana bianco rješenja i presude koja se ako nekom solventnom u žalbi zatreba mogu jako lijepo unovčiti. Kažem mogu... Bianco rješenje sa tri potpisa žalbenog vijeća je isto kao i potpis profesora u indexu ali bez ocjene... Slično kao i krečenje već donesenih odluka koje se potpuno razlikuju od onih na webu Ministarstva pravosuđa. Wellcome to Osijek Court. Nazdravlje!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije