Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
voda se prepumpava

Kritično u Pivarama, u Brodu 2 cm do izvanrednih mjera

Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
1/5
23.03.2018.
u 14:47

Vodostaj je na svim mjernim postajama dosegao svoje vrhunce i daljnji rast se ne očekuje.

Na području Brodsko-posavske županije najteža situacija u borbi s poplavama je u Staroj Gradiški, osobito u mjestu Pivare, gdje su se zbog visokog vodostaja Save nakupili bazeni zaobalnih voda.

Kako ne bi došlo do pucanja nasipa i prelijevanja, voda se prepumpava u kanal Strug, ali izgradnjom zečjih nasipa i dodatnim podizanjem visine nasipa  situacija je pod nadzorom. Vodostaj je na svim mjernim postajama dosegao svoje vrhunce i daljnji rast se ne očekuje. Situacije je opasna, ali pod kontrolom. U Slavonskom Brodu vodostaj je danas (petak) u 13 sati iznosio 848 cm i dva centimetra dijele ga od razine na kojoj se proglašavaju izvanredne mjere. Iz Stožera civilne zaštite izvijestili su kako su moguće manje oscilacije vodostaja koji će se na postojećim razinama zadržavati još dva do tri dana, a nakon toga se očekuje postupan blagi pad.

- Od županijske uprave za ceste zatražili smo zatvaranje dionice nasipa od Slavonskog Broda prema Zbjegu u dužini od 12 km za teretna vozila. Na toj dionici imamo dosta procjeđivanja i svaki teži teret nepovoljno utječe na stabilnost i otpornost nasipa. Odluka se ne odnosi na osobna vozila i vozila žurnih službi – rekao je Stjepan Bošnjaković, načelnik županijskog Stožera civilne zaštite. Nadležne službe VGI Šumetlica – Crnac i VGI Brodska Posavina na terenu su 24 sata, prate stanje po dionicama duž cijelog savskog nasipa te pojačavaju postojeće i saniraju nove izvore i procjeđivanja iz nasipa.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije