Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Samo jedan protukandidat

Kristijan Staničić direktor HTZ-a i iduće četiri godine

Pula: Predstavljene promotivne aktivnosti HTZ-a za 2020.
Foto: Srecko Niketic/PIXSELL
30.06.2022.
u 10:57

Do kraja tjedna bsmoi trebali doznati i hoće li Turističku zajednicu Zagreba i dalje voditi Martina Bienenfeld.

Nacionalnu turističku organizaciju i iduće će četiri godine voditi Kristjan Staničić. Dosadašnji direktor Hrvatske turističke zajednice izabran je na jutrošnjoj sjednici Turističkog vijeća, a imao je samo jednog protukandidata. Na natječaj za izbor direktora HTZ-a prijavilo ih se šestoro, međutim, četiri kandidature nisu bile valjane, odnosno nisu ispunjavale natječajne uvjete, pa je u konkurenciji uz Staničića bila jedino Tomislava Ravlić. Staničićeva protukandidatkinja bivša je direktorica Sektora za trgovinu u Hrvatskoj gospodarskoj komori, koju je javnost upoznala kroz desetogodišnji angažman u velikoj nacionalnoj akciji 'Kupujmo Hrvatsko'. Za članove Turističkog vijeća HTZ-a dosadašnji direktor bolji je izbor.

Novo-stari direktor Kristjan Staničić Glavni ured HTZ-a preuzeo je u srpnju 2017., u vrijeme ministra turizma Garija Cappellija. Prjie njega nacionalnu turističku organizaciju vodio je Ratomir Ivičić.

- Zahvaljujem svim članovima Turističkog vijeća HTZ-a na čelu s ministricom Brnjac na ukazanom povjerenju. Dužnost direktora Hrvatske turističke zajednice obnašam od srpnja 2017. godine te sam posebno ponosan na činjenicu da smo u dosadašnjem razdoblju pozicionirali Hrvatsku na 16. mjesto najsnažnijih turističkih brendova na svijetu te 9. mjesto u Europi. Ponosan sam na svoj mladi i entuzijastični tim, kao i na čitav niz provedenih projekata, suradnji, zanimljivih i inovativnih kampanji kojim smo zadržali kontinuitet rasta i razvoja hrvatskog turizma. Najbolja potvrda zajedničkog rada, a ovdje ne mislim samo na HTZ već na cijeli turistički sektor, su odlični turistički rezultati koje je naša zemlja nastavila ostvarivati unatoč svim izazovima i poremećajima nastalim na globalnom turističkom tržištu uslijed pandemije, a sada i nemilih događaja u Ukrajini. Sa svojim timom vrlo motivirano nastavit ću raditi na dobrobiti hrvatskog turizma, a podsjećam da se nalazimo i usred izrade našeg najvažnijeg dokumenta, Strateškog i marketinškog plana hrvatskog turizma za razdoblje do 2026. godine koji će biti prekretnica u provedbi budućih promotivnih aktivnosti hrvatskog turizma - kazao je direktor Staničić.

Na sjednici je također usvojena i odluka o imenovanju Miodraga Mlačića novim direktorom Predstavništva HTZ-a u Češkoj, koja je donesena na temelju ponovljenog natječaja s obzirom na to da je prethodno odabrani kandidat iz prvog natječaja odustao od kandidature. Ministrica Nikolina Brnjac prokomentirala je i izbor i aktualne turističke brojke.

- U prvoj polovici ove godine dosegli smo 93 posto turističkog prometa iz istog razdoblja 2019. što je dobar pokazatelj da možemo i moramo razvijati cjelogodišnju turističku ponudu. Potražnja za Hrvatskom je unatoč svim izazovima iznimno visoka, a to potvrđuje i najnovije istraživanje Europske putničke komisije prema kojoj je Hrvatska ušla među top 5 tržišta za Europljane. Naš cilj je nastaviti jačati našu poziciju na turističkom tržištu te upravo zato želimo dodatno potaknuti razvoj ponuda i proizvoda kroz projekte udruženih turističkih zajednica te učinkovitiju promociju turizma na turistički slabije razvijenim područjima i kontinentu za čije smo projekte danas ukupno osigurali značajna sredstva od gotovo 25 milijuna kuna. Ključnu ulogu u tome ima Hrvatska turistička zajednica, stoga koristim ovu priliku čestitati danas izabranom direktoru Kristjanu Staničiću na imenovanju. Vjerujem kako ćemo kroz zajedničku kvalitetnu suradnju Hrvatsku učiniti još konkurentnijom i prepoznatljivijom u svjetskim okvirima - poručuje ministrica Brnjac.

Inače, ovih dana završavaju natječaji za izbor direktora u desecima turističkih zajednica. Kroz tu je proceduru zbog novog Zakona o turističkim zajednicama moralo proći svih tristotinjak TZ-a, a ovih se dana, među zanimljivijima, očekuje i odluka o izboru čelne  osobe u Turističkoj zajednici Zagreba. Dosadašnja direktorica Martina Bienenfeld se jedina prijavila na natječaj, koji je tijekom 12 dana bio objavljen na mrežnim stranicama Turističke zajednice grada Zagreba i koji je pogledalo 135 jedinstvenih korisnika. Činjenica da M. Bienenfeld nema protukandidata, pojašnjavaju iz zagrebačkog TZ-a, nije prepreka da bude izabrana.
 

Komentara 5

NO
Nordik
11:28 30.06.2022.

Turističke zajednice, ministarstvo turizma, institut za turizam, agencija za turizam, komora za turizam...koliko posla za uhljebe!

DU
Deleted user
15:18 30.06.2022.

Glavu mi režite ako ovaj nije iz HDZ-a.

Avatar Kradeseze
Kradeseze
12:15 30.06.2022.

Da nije slučajno pošteni i vrijedni član HDZa? Pitam za prijatelja...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije