Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pomogli joj

Kristina nakon mjesec i pol dana napokon krenula u školu

Obitelj Sabljak
Foto: Vedran Balen
13.10.2014.
u 11:45

Kćer invalida Domovinskog rata Milenka u osnovnoškolsku je klupu sjela s mjesec i pol dana zakašnjenja, jer sve do sada nije imala temeljne preduvjete za normalno praćenje nastave poput knjiga, bilježnica, pribora i prikladne odjeće.

Ponedjeljak je za petnaestogodišnju Kristinu Sabljak iz Klokočevika kod Slavonskog Broda bio prvi radni dan u novoj školskoj godini. Kćer invalida Domovinskog rata Milenka u osnovnoškolsku je klupu sjela s mjesec i pol dana zakašnjenja, jer sve do sada nije imala temeljne preduvjete za normalno praćenje nastave poput knjiga, bilježnica, pribora i prikladne odjeće. Saznavši za to, članice Zajednice žena HDZ-a "Katarina Zrinski" kupile su joj neophodne potrepštine i Kristina će danas napokon krenuti u školu.

- Pomoć sam molio na raznim adresama, ali svi su me odbili. Nije mi jasno zašto Kristina nije mogla dobiti nove udžbenike, ako već stari više ne vrijede – rekao je otac Milenko Sabljak, inače teški srčani bolesnik.

Kristina je najmlađa od četvero djece u ovoj obitelji. Majka Monika i dvoje starije braće, koji su netom završili školovanje, nezaposleni su, dok starija sestra ide u srednju školu. Svi žive od očeve mirovine od 4.200 kuna koja je, usto, opterećena kreditima, pa im na kraju za život ostaje samo 1.800 kuna. U kredite su ušli zbog kupovine i prilagodbe starije seoske kuće. Za razliku od starije sestre, kojoj su iz Ministarstva branitelja obećali refundirati novac za udžbenike, Kristina je odbijena jer ponavlja razred.

- Nije mi bilo lako gledati kći kako sjedi kod kuće dok sva druga djeca normalno idu u školu. Hvala članicama udruge na poklonu i pokazanom razumijevanju – kazala je Monika Sabljak.

>> Iako smo dijete pripremali, odlazak u školu postao je prava mora

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije