Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POLICIJA I TUŽITELJSTVO Policajci ogorčeni radom županijskog tužiteljstva u Mostaru

Kriminalci odmah na slobodi

bih_tuzi_tx.jpg
import
08.08.2006.
u 18:09

MOSTAR - Jučer nam se javila skupina ogorčenih policajaca koji su uhitili Salka Goleša. Goleš je pobjegao "golfom" čiji je vlasnik Ivan G., a automobil je otuđen u ulici u kojoj je i županijsko tužiteljstvo, gdje vlasnik i stanuje.

 U petak oko podne krenuo je, pretpostavljamo prema Trebinju, a kad je opazio policiju počeo je bježati prema Čapljini. Nije stao niti dvama patrolama, a prilikom bježanja opasno je ugrozio više od pedeset automobila, no na sreću nije došlo do katastrofe dok su ga magistralnom cstom prema Čapljini pratile tri policijske patrole  žale nam se policajci, koji su i sebe ugrozili hvatajući sivi "golf".

Salko Goleš "golfom" se spustio do Neretve, odakle je pješice pobjegao u brdo. Dok je stiglo pojačanje i specijalna policijska postrojba s psom, kradljivac je već bio dovoljno odmaknuo policajcima. Na cestu je izišao u mjestu Pijesci, odakle se autostopom prebacio na Bunu, gdje ga je policija opazila i uhitila.

 Kada smo javili dežurnoj tužiteljici, a taj dan to je bila Irena Drinovac, rekla nam je samo uzmite izjavu i pustite ga  govore policajci razočarani jer mu nije određen pritvor, te dodaju kako se zbog takvih slučajeva stječe dojam kako policija u zajednici svoj posao obavlja nesavjesno, a upravo zbog toga su s ovim slučajem odlučili upoznati javnost.

 Nema bojazni da će se kriti, pobjeći ili ometati postupak. Bježao je zbog počinjena djela, a kroz neslužbenu priču sa svojim kolegama znam da se uvijek do sada javljao i odazivao na sudske pozive. Tu večer sam zatražila pritvor za druge uhićenike koji nisu iz Mostara i za koje je postojala sumnja da će pobjeći i ometati istragu  rekla je Irena Drinovac, a policajcima je poručila kako bi dobro trebali poznavati zakon pa tek onda komentirati postupke službenih osoba.

To nije prvi takav slučaj; osobe koje su uhvaćene s pet kilograma ecstasyja predale su se nakon dva mjeseca i dopušteno im je braniti se sa slobode, što je izazvalo bunt udruga za borbu protiv ovisnosti, zatim slučaj premlaćivanja i bacanja u Neretvu djevojke koju je premlatio njezin mladić te je odmah pušten. Za prijavljenu seksualnu nemoralnu ponudu u KPZ-u Mostar također je tužitelj odredio kako nema elemenata za pokretanje istrage i podizanje kaznene prijave.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije