Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Liječnici glasali elektroničkim putem

Krešimir Luetić ponovno izabran za predsjednika liječničke komore!

Zagreb: Krešimir Luetić, predsjednik Hrvatske liječničke komore
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/6
27.05.2024.
u 17:07

Za poziciju predsjednika i zamjenika predsjednika Komore nije bilo protukandidata.

Doc. dr. sc. Krešimir Luetić drugi je put izabran na mjesto predsjednika Hrvatske liječničke komore, a Vikica Krolo izabrana je za zamjenicu predsjednika, govore konačni rezultati izbora.  

Kako su priopćili iz HLK, U ovom mandatu vodstvo Komore programski je i dalje usmjereno prema unaprjeđenju položaja liječnika i zdravstva. Sljedećih godina fokus će biti na zagovaranju donošenja Zakona o radnopravnom statusu liječnika, uvođenju obveznih vremensko-kadrovskih normativa, zagovaranju cjelovite reforme sustava specijalističkog usavršavanja, kao i naporima za osiguravanje održivosti primarne zdravstvene zaštite. Za poziciju predsjednika i zamjenika predsjednika Komore nije bilo protukandidata.  

Na direktnim elektroničkim izborima članovi HLK-a su od 13. do 19. svibnja glasali i za zastupnike u Skupštini HLK-a te su od 176 kandidata izabrali 144 zastupnika u Skupštini. Konstituirajuća sjednica nove Skupštine održat će se 29. lipnja. Liječnici su, kao i prošli put, glasali prvenstveno elektroničkim putem koristeći digitalni certifikat. HLK je prva komora koja je još na prošlim izborima svoje vodstvo počela birati modelom jedan član, jedan glas, a ne više preko skupštinskih delegata.

VEZANI ČLANCI: 

>>> FOTO Preko dva parkirna mjesta, na invalidsko ili nasred ceste: Evo kako se sve parkiraju Hrvati

Zagreb: Krešimir Luetić, predsjednik Hrvatske liječničke komore
1/20

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije