Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROVEDENE AKTIVNOSTI NA UGLJANU

Krenuo projekt 'Veliki-mali modro-zeleni' koji kroz ekologiju spaja djecu s otoka i kopna

Foto: Projekt 'Veliki-mali modro-zeleni'
1/6
07.10.2022.
u 10:49

Osim što su učili o zaštiti prirode, učenici su se imali priliku upoznati s osnovama novinarskog posla, prije svega snimanjem materijala za audio i video produkciju

O važnosti zaštite mora i obale hrvatski školarci mogu učiti kroz projekt 'Veliki-mali modro-zeleni' koji se trenutno provodi, a koji ima za cilj ima kroz različite ekološke aktivnosti spojiti djecu s hrvatskih otoka i kopna.

Ovih dana na otoku Ugljanu završen je prvi ciklus radionica u kojem su sudjelovali učenici Osnovne škole „Valentin Klarin“ iz općine Preko te učenici Osnovne škole Ivanska iz Bjelovarsko-bilogorske županije. Učenici su kroz niz aktivnosti koje je koordinirala glavna urednica Alfa radija Slavica Trgovac Martan učili o rijetkim i zaštićenim biljnim i životinjskim vrstama u Hrvatskoj, piše u priopćenju.

- Objeručke smo prihvatili ponudu Alfa radija da se uključimo u ovaj projekt jer nam je velika želja da i sami u svojoj školi pokrenemo radio. Osim toga, ovo je bila izvrsna prilika da naši učenici upoznaju nove prijatelje iz unutrašnjosti te da se upoznaju s drugačijom kulturom i običajima. Projekt im se svidio i kroz zabavu su spremno sudjelovali u svim aktivnostima - izjavila je učiteljica OŠ Valentin Klarin, a učenica Gita kazala je kako su joj se aktivnosti jako svidjele.

- Na Ugljanu mi se svidjelo mnoštvo zelenila i to što ima puno maslina jer ja obožavam masline. Ima i puno voća, poput nara. Na radionicama sam naučila puno toga o macaklinima i smilju. Nisam znala da je smilje ljekovito i da se od njega može raditi čaj te da se može stavljati u jastuk - kazala je.

Osim što su učili o zaštiti prirode, učenici su se imali priliku upoznati s osnovama novinarskog posla, prije svega snimanjem materijala za audio i video produkciju.

Aktivnosti na Ugljanu prvi su dio projekta „VELIKI-MALI MODRO-ZELENI“. U sklopu drugog dijela projekta, na proljeće iduće godine, planiran je posjet učenika OŠ „Valentin Klarin“ iz Preka općini Ivanska te Bjelovaru i Bjelovarsko-bilogorskoj županiji. Ondje će djeca učiti o flori i fauni te kulturnim znamenitostima tog dijela Hrvatske.

Glavni provoditelj programa je Alfa radio, a aktivnosti se održavaju uz pomoć partnera, među kojima je i Jadrolinija koja ove godine obilježava 75 godina postojanja te sa flotom od 54 broda čini liniju života sa našim otocima svih 365 dana u godini. Podršku projektu je dala i Vatrogasna zajednica Bjelovarsko-bilogorske županije te Općina Preko, piše u objavljenom priopćenju.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije