Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 157
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Umalo tragedija

Krenuo preko pruge po nogometnu loptu, a onda nestao...

vujic
20.04.2010.
u 18:23

Kad su mi djeca došla u kuću i rekla: “Teta Belinda, Renata je udario vlak”, skamenila sam se, a onda potrčala, kroza suze je jedva ispričala majka.

Kad su djeca došla u kuću i rekla: "Teta Belinda, Renata je udario vlak", na trenutak sam se skamenila, a onda potrčala. Nisam mogla vjerovati što sam čula. Do mjesta nesreće sam tri puta pala, a kad sam ga vidjela kako krvav leži... – kroz suze je prepričavala majka Belinda Vujić iz Požege što se dogodilo u ponedjeljak oko 18.30 sati, još ne vjerujući da će s njezinim sinom biti sve u redu.

Preglednost dobra

Iako je čula kako je Renatov život izvan opasnosti bit će joj, kaže, lakše tek kad ga vidi i uvjeri se u riječi liječnika. Ulica Đure Basaričeka, u kojoj se dogodila nesreća, nalazi se, inače, na kraju Požege u pravcu Velike i nije osobito prometna pa se na njoj djeca često neometano igraju. Paralelno s cestom ide i željeznička pruga, a, budući da su u blizini obiteljske kuće, vlak tuda u pravilu vozi oko 40 kilometara na sat. Preglednost je na obje strane pruge dobra, u što smo se uvjerili i sami, pa je tim čudnije kako se nesreća uopće dogodila.

Naime, kako smo doznali, dvanaestogodišnji Renato je tijekom poslijepodneva s nekolicinom prijatelja na cesti igrao nogomet, a u jednom trenutku im je lopta pobjegla preko pruge. Renato je pošao za njom.

On je, kazali su nam, pretrčao prugu, uzeo loptu i počeo se prugom vraćati na cestu. Vlak je, smatraju roditelji, njihov sin morao vidjeti, ali je očito krivo procijenio da će uspjeti prijeći prugu prije nego vlak dođe do njega.

Kočio i trubio mu

Strojovođa je, pričaju nam susjedi, kočio i zatrubio te dijete u konačnici i udario, ali srećom bočno pa ga je srušio, ali ne i pregazio.

– Što je zapravo Renato mislio i kako se odlučio ne pričekati s druge strane dok vlak prođe, znat ćemo tek kad budemo razgovarali s njim. Sad nam je sve nejasno zašto se tako dogodilo, ali samo nek’ je s njim sve u redu – kazao nam je i shrvani otac Željko.

Nikad u Ulici Đ. Basaričeka, unatoč blizini pruge, dodaje on, nije bilo takvih nesreća.

– Valjda će to biti pouka svima za ubuduće. Samo nek’ mi sin bude dobro i više se nikome ne ponovi – zaključio je otac.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije