Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tvornice rade redovno

Kraš ulaže sve napore u zadržavanju 2500 radnih mjesta unutar tvrtke

Kraš
Foto: Žarko Bašić/PIXSELL
1/2
18.03.2020.
u 13:30

U svim svojim proizvodnim pogonima, maloprodaji i poslovnoj zgradi Kraš Grupa poduzela je mjere osiguranja kontinuiteta proizvodnje i poslovanja i zaposlenosti u izvanrednim uvjetima.

Tvornice Kraša u Zagrebu, Osijeku i Prijedoru rade redovno, proizvode i isporučuju robu svojim kupcima, priopćili su iz te grupacije. Tvrde kako imaju dovoljnu zalihu gotovih proizvoda da zadovolje potrošnju na dulje od mjesec dana, kao i svih potrebnih sirovina za nastavak proizvodnje. U ovom trenutku nema većih problema u nabavi novih zaliha sirovina, koje nije moguće nabaviti na domaćem tržištu poput kakao mase, kakao maslaca ili mlijeka u prahu. Sirovine koje se proizvode u Hrvatskoj smo osigurali i za dulji rok.

Iz Kraša objašnjavaju kako je nemoguće predvidjeti u kojem će obimu i do kada trajati izvanredne preventivne mjere protiv virusa Covid 19 i koliki će utjecaj na hrvatsku ekonomiju i sve njezine tvrtke one imati, ali je izgledno da će doći do osjetne kontrakcije na globalnim tržištima pa tako i u konditorskoj industriji. Europska Komisija, podsjećamo, već je prognozirala pad BDP-a od 2,5 posto na razini EU.

- Pozdravljamo Vladine namjere da paketom mjera za pomoć gospodarstvu uslijed epidemije virusa Covid 19 prevenira nepovoljna kretanja na tržištu, ali situacija na globalnom i domaćem tržištu mijenja se u dnevnom ritmu i stoga je važno da se mjere kontinuirano prilagođavanju novonastalim okolnostima. Ključna je brza reakcija administracije na potrebe gospodarstva i brzo odobravanje pomoći ugroženim tvrtkama kako bi se prevenirao jači udar na standard i kupovnu moć građana te anulirale posljedice očekivanog pada turističkih dolazaka. Kraš posluje redovito i stabilno, unatoč izvanrednoj situaciji s kojom se suočavamo, poduzeli smo sve mjere zaštite radnih mjesta i proizvodnje i vjerujemo da se na temelju dugogodišnje stabilnosti poslovanja te niske razine neto duga možemo oduprijeti izazovima bez težih posljedica - istaknuo je predsjednik uprave Kraša Damir Bulić.

Foto: Borna Filic/PIXSELL

Kraš Grupa je pripremila mjere zaštite stabilnosti poslovanja tvrtke, zadržavanja tržišta i nesmetanog nastavka proizvodnje. Fokusirani su na zadržavanje gotovo 2500 radnih mjesta i u to ulažu sve napore.

- Zbog sezonalnosti poslovanja, Kraš svake godine u razdoblju od travnja do rujna smanjuje obim proizvodnje i broj sezonskih radnika. Tako je i ove godine prestala potreba za dijelom sezonskih radnika. Očekujemo da ćemo, ukoliko se kriza smiri dio radnika ponovno angažirati, kada počne intenzivnija proizvodnja konditorskih proizvoda - kažu iz Kraša. Naglašavaju da su poduzeli sve mjere za očuvanje radnih mjesta u cijeloj grupi te da ulažemo napore u održavanje stabilnog poslovanja.

Poseban naglasak stavljen je na sigurnost radnika pa u ovom trenutku oko 80 posto zaposlenih u potpornim službama i administraciji radi od kuće. Proizvodni radnici rade u uvjetima pojačanih mjera prevencije pri čemu su, tvrde, primijenili sve preporuke nadležnih organa vezano za zaštitu života i zdravlja zaposlenih.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije