Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
presuda nakon 14 godina

Kramarić plaća 70.000 kuna jer je šefa Vodovoda nazvao nesposobnim

17.02.2005., Zagreb - Zlatko Kramaric na konferenciji za tisak HSLS-a i LS-a povodom primanja u Klub zastupnika HSLS-a i DC-a.  Photo: Davor Puklavec/24sata
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
08.04.2015.
u 20:33

Milko Reba je na 51 stranici tužbe demantirao da je nesposoban, a podvrgnuo se i psihijatrijskom vještačenju

Zlatko Kramarić, hrvatski veleposlanik u Makedoniji i ratni osječki gradonačelnik, dužan je platiti 70.000 kuna Milku Rebi za duševne boli nanesene prije punih 14 godina. Nepravomoćna je to presuda osječkog Općinskog suda. Kramarić je za medije u svibnju 2001. izjavio da je Milko Reba smijenjen s mjesta direktora Vodovoda "jer je nesposoban" te ga je okarakterizirao kao "čovjeka koji laže". Bila je to reakcija na Rebine tvrdnje da je maknut "jer više nije htio sufinancirati Kramarićevu Liberalnu stranku". Te su izjave, navodi se u tužbi, pred desecima tisuća slušatelja i čitatelja, "dovele do trajnog narušavanja njegova zdravstvenog stanja". Reba je u stotinu točaka, na 51 stranici tužbe, demantirao tvrdnju da je nesposoban. Priložio je i 300 stranica materijala o svom radu u Vodovodu. Podvrgnuo se i pshijatrijskom vještačenju, koje je potvrdilo da su sporne izjave izazvale tjeskobu, napetost, strepnju, smetnje pažnje i koncentracije.

Kramarić je, pak, na sudu isticao da je o Rebi samo iznio svoj vrijednosni stav. No, sud smatra suprotno. Dokazano je, obrazloženo je u presudi, da je jedna od najvećih tvrtki u Osijeku uspješno poslovala s Rebom na čelu. Kad je smijenjen, "nije se govorilo o nesposobnosti direktora, već da je poslovanje dobro, s time da može biti i bolje". Po presudi, najdugovječniji osječki gradonačelnik dužan je za povredu časti i ugleda platiti Rebi 50.000 kuna, a još 20.000 za duševne boli zbog smanjenja životnih aktivnosti. Reba je tijekom desetak godina parničenja mijenjao iznose odštete koje je tražio od Kramarića, od 210.000 do 180.000 kuna. Obrana je već najavila žalbu.

>> Kramarić: Žao mi Bubala, tako mlad, a tako zaboravan

Komentara 4

VE
velikazmija
21:50 08.04.2015.

strašno nepojmivo koji sudac pa zar se nesposobnom nesmi to reći da je nesposoban a svi znamo da su takvi u većini ili očitom nesposobnošću ili lijenosti- ne razumim tog sudiju-

OB
ObrenM
06:25 09.04.2015.

Zar je taj jos u politici?Jako tesko ce mu biti platiti kaznu.

NV
novo vriijeme
21:26 08.04.2015.

Kada ga je nazvao nesposobnim mislio je na loše rezultate rada a ne psihijatrijsku dijagnozu, ali ovakvo suđenje postoji samo zato da upozori ostale da nikada ne nazovu nesposobnim nikoga od nesposobnih ili zatraže rezultate rada . Sudstvo je zna se šta je u Hrvatskoj pa su i takve presude u službi nesposobnih.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije