Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVI BROJ

Kralj kulena za Moju zemlju otkriva nove projekte

moja zemlja
VL
11.05.2012.
u 13:44

Želite li ekomarkicu na svom poljoprivrednom proizvodu? Sve zavrzlame koje vas čekaju na tom putu donose stručnjaci Moje zemlje

U ponedjeljak 14. svibnja na kioske stiže novi, treći broj Moje zemlje, mjesečnika o poljoprivredi Večernjeg lista, na čak 92 stranice. U novom broju donosimo priču o Tomislavu Galoviću, najpoznatijem proizvođaču kulena, koji je prvi zaštitio svoje proizvode i u kojeg bi se drugi proizvođači trebali ugledati kada je u pitanju kvaliteta i promocija proizvoda. Samo za Moju zemlju Galović otkriva nove poslovne poteze i širenje na inozemna tržišta.

Mnoštvo je proizvoda koje bi proizvođači htjeli zaštititi na europskom tržištu kao autohtone hrvatske, ali samo je njih sedam od 50 najavljenih prije četiri godine dobilo pravilnu zaštitu zemljopisnog podrijetla. Jedan je od razloga tako malom broju i visoka cijena zaštite.

Prije nekoliko godina prijetilo je izumiranje boškarinu, istarskom govedu. Kvalitetna priprema i provođenje programa zaštite doveli su uzgajivače do situacije da imaju dovoljno grla i za izvoz.

Za najbolji dalmatinski pršut nedavno je nagrađena tvrtka iz Čakovca. Moja zemlja donosi priču zašto se vrlo malo proizvođača može pohvaliti da se cijeli proces proizvodnje odvija u Hrvatskoj.

Cikla je povrće koje je iznimno zdravo, ali malo je onih koji znaju zbog čega je sve cikla dobra. Kako je uzgajati i kako izvući iz nje sve dobre stvari, doznajte u mjesečniku za poljoprivredu Večernjeg lista.

Želite li ekomarkicu na svom poljoprivrednom proizvodu? Sve zavrzlame koje vas čekaju na tom putu donose stručnjaci Moje zemlje, kao i brojne savjete potrebne za što uspješniju proizvodnju.

Sve to na 92 stranice za 19,99 kuna od ponedjeljka 14. svibnja.

Ključne riječi

Komentara 2

LI
libero
15:05 11.05.2012.

Pa kakve veze ima Rojsova glava (na slici) sa kulenok...

BB
brle brkić
13:30 13.05.2012.

Daje neki kralj podjelijo bi svom gladnom narodu kulenove.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije