Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U trgovačkim centrima

Kradu se biseri i satenske vezice, a jedna je djevojka u kabini obavila i nuždu

Neugodna iskustva trgovaca
Foto: Thinkstcok, ilustracija
03.02.2018.
u 12:27

Modne blogerice i djevojke koje izlaze vikendom kupe odjeću u petak, a vraćaju ju u ponedjeljak

Krade se odjeća, obuća, nakit pa čak i satenske vezice iz cipela, kažu prodavači u trgovačkim centrima koji su ispričali svoja iskustva s kupcima za Glas Slavonije. Najveći problem im i dalje predstavljaju kabine u kojima pronalaze svašta. Najčešće su pretrpane odjećom koja je isprljana šminkom, poderana te izgažena. Iako se često čini da je nemoguće nešto ukrasti iz trgovine zbog svih mogućih zaštita: videonadzora, zaštitara, zujalica i alarma pri izlasku iz trgovine, nekolicina "kupaca" uvijek pronađe način.

Nekoliko sugovornika otkrilo je da se najviše krade donje rublje, odjeća, obuća, ali i sada popularni biseri s odjeće te satenske vezice iz cipela. Osim toga, često se kradu nakit i sunčane naočale s lutki te šalovi i rukavice. Osim toga, trgovci su primijetili i da se kradu ušiveni logotipi poznatih brandova. Preprodavači odjeće kradu originalne znakove koje zatim stavljaju na jeftinu odjeću.

Idete na odmor? Evo kako zaštititi dom od krađa:

Neugodna iskustva trgovaca
1/15

Najzanimljivije je to da nakon vikenda trgovine imaju najviše povrata odjeće i obuće. Djevojke kupuju odjeću za izlaske i vraćaju ju s etiketom te tvrde da ju nisu nosile. Jedan od problema predstavljaju i modne blogerice koje vraćaju obuću i odjeću svakih nekoliko dana. Fotografiraju se za svoje blogove i društvene mreže pa vraćaju kupljenu odjeću.

Jedna od prodavačica otkrila je i nevjerojatno iskustvo s jednom djevojkom.

- U dućan je ušla djevojka sređena od glave do pete. Nije tražila pomoć ni od koga, uzela si je skupe traperice i majice te otišla u kabinu. Svi smo, dakako, mislili da isprobava robu. Izišla je iz kabine i otišla iz dućana, a kolegica koja je primijetila da djevojka nije iznijela robu koju je isprobavala, otišla ju je pokupiti. Kad je ušla u kabinu, gotovo se onesvijestila od šoka - ugledala je izmet usred traperica - ispričala je.

Komentara 18

DU
Deleted user
13:08 03.02.2018.

Svi trgov. centri imaju WC-e, kabine za presvlačenje djece i td. I NA MA na Trgu ima WC za kupce. Ako nema WC-a ideš u kafić ili restoran i pristojno zamoliš da ti dopuste korištenje, ostaviš nešto sitnog ( iakoko većina odbija primiti ikakav novac). To je danas tako; izvana gladac, iznutra jadac.

Avatar Marko
Marko
12:43 03.02.2018.

Radi se o tome da ti centri nemaju WC za kupce...

DU
Deleted user
12:33 03.02.2018.

Znam za dosta primjera jer sam radio u Intersparu .... Medjutim bolest ne treba razvlačili.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije