Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UPERIO JOJ CIJEV PIŠTOLJA

Krađa luksuznih satova: Razbojnika udarila u međunožje

Pljačka
Foto: Snimio čitatelj
1/3
27.10.2017.
u 19:31

Pred trgovački centar pljačkaši su se dovezli na motoru, a u trgovinu su upali prije njezina otvaranja, i to dok je zaposlenica usisavala

Jedan razbojnik uperio joj je cijev pištolja u glavu, a drugi je gotovo istovremeno s malenim čekićem u ruci krenuo prema polici na kojoj se nalaze najskuplji satovi. Scena je to koja se u petak oko 8.15 sati odigrala u Kroni, trgovini specijaliziranoj za prodaju skupocjenih satova u trgovačkom centru City Center One West na zagrebačkom Jankomiru. Dvojica razbojnika odande su pobjegla s više satova marke Hublot čija se vrijednost procjenjuje u stotinama tisuća kuna, a da su pljačku očito pomno isplanirali, svjedoči i način na koji su je izveli.

Zbog buke ih nije čula

Najprije su se oko 8 sati motorom dovezli na veliko parkiralište na južnoj strani City Centera, a preko glava su imali navučene velike šalove koje nisu skidali. Nakon što su desetak minuta proveli na parkiralištu, ušli su u trgovački centar kroz kružna vrata na glavnom ulazu, što su zabilježile i nadzorne kamere. Kako je bilo relativno rano, u centru se nije nalazilo previše ljudi. Razbojnici su se, pomalo neuobičajeno, umjesto direktno u trgovinu koju su planirali opljačkati, zaputili pokretnim stepenicama na prvi kat. Gore su bez žurbe napravili krug, očito proučavajući je li “zrak čist”. Ušli su u trgovinu koja u tom trenutku još uvijek nije službeno bila otvorena jer se otvara tek u 9 sati, ali vrata su bila otključana.

– Zaposlenica je taman usisavala kad su ova dvojica ušla unutra, mislim da ih zbog buke isprva nije ni čula. Kad je podigla glavu, jedan joj je zaprijetio pištoljem i držao je na oku, dok je drugi čekićem razbio staklo na polici i počeo stavljati satove u nekakvu torbu. Pljačka je trajala oko tri minute, a bilo je tu i vriske i naguravanja i svega – kazuje zaposlenica jedne od obližnjih trgovina i ujedno i očevitkinja samog događaja. Zaposlenica Krone nije se u početku dala uplašiti pa je počela vrištati: “Pljačka, pljačka”, nakon čega ju je jedan od razbojnika udario i gurnuo pa je pala na pod. U tom naguravanju uspjela ga je čak i udariti u međunožje, ali se primirila nakon što joj je razbojnik ponovo zaprijetio. U pomoć kolegici pohitala je i zaposlenica iz susjedne trgovine, ali se, nakon što je vidjela da su pljačkaši naoružani, bacila na pod i ostala ležati.

Srušili zaštitara na pod

Nakon što su odradili prepad, dvojac je krenuo trčati prema izlazu. Na putu im se tad ispriječio zaštitar koji ih je pokušao zaustaviti, ali u tome nije bio uspješan jer su ga razbojnici brzo uspjeli svladati i srušiti na pod.

Ključne riječi

Komentara 6

Avatar Mona-Mo
Mona-Mo
20:01 27.10.2017.

Znači pljačkaši su pola sata šetali, što po parkingu, što po cijelom centru sa crnim šalovima na glavi i zaštitari ih nisu primjetili ili im nisu bili čudni...ili je nešto treće u pitanju?!

BK
branko-kockica
20:03 27.10.2017.

Je li netko danas primijetio da je Krešo Beljak u Saboru hodao malo pognuto i imao viši ton glasa?

SU
sudani
22:21 27.10.2017.

nee...mislim da je ipak kriv Zdravko Mamić!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije