Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Krapina

‘Kradljivac je u pola bijela dana s tačkama došao po moje jagode’

Jagode
Ivančica Jurčević/VLM
11.06.2013.
u 16:20

Mještani su ogorčeni na susjede koji kradu, pa je policija jučer kucala na vrata sumnjivaca

U Zagorju su krađe učestala pojava. Prema izvješćima policije krade se sve, provale u klijeti su svakodnevne, kao i u trgovine i obiteljske kuće. Ljudi ostaju bez novca i drugih dragocjenosti, ali i osobnih stvari. Lopovi ne biraju.

 U tuđi vrt po povrće

 U naselju Trški Vrh ponad Krapine već duže vrijeme krade se urod na poljima i vrtovima. Ivani Nežmahen kap je prelila čašu kad je po tko zna koji puta netko bezobzirno ušao na posjed i pobrao joj kilograme zrelih, sočnih jagoda. - Najviše me je pogodilo to što sam pokradena krajem prošlog tjedna kada sam imala smrtni slučaj u obitelji te dok je trajao sprovod po bijelom danu lopov je mirne duše brao moje jagode. To više nije normalno, kad vam čovjek s tačkama dođe do vaše njive i to usred bijela dana bere ono što nije njegovo. Da mi netko kaže da želi jesti jagode pa ja bi mu ih sama nabrala - priča Ivana, koja je dvije godine zaredom oštećena ne samo na jagodama, već i na svemu ostalome.

 - Ukrali su mi i bundeve, ali kad vam netko ukradene već sasvim zrelu bundevu koju sam ispred kuće stavila kao ukras, to mi nije jasno. One koje su bile zrele za bučnicu a koje sam čak označila i one su nestale s njive - priča Ivana.

 Ekološki proizvod

 Mještani znaju tko to radi, obaviještena je policija, koja je upravo jučer na Trškom Vrhu kucala na vrata onih u koje se sumnja, ali i koji su viđeni kako na njivama i vrtovima kradu voće i povrće. Neki od vlasnika vrtova šute jer mu neugodno valjda više nego samom kradljivcu. - Imam dobre susjede koji mi dojavljuju kad primijete nekoga i koji prate tko se kreće oko parcele - kaže Ivana, koja na njivi ima 1600 sadnica koje treba zalijevati, prehranjivati, plijeviti. Krajnji plod je rezultat domaćeg gnojiva, vode i mojih ruku, jer treba uložiti puno truda - kaže Ivana Nežmahen.     

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije