Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OTVORENO PISMO VLADI

Kovačević traži ukidanje povlaštene mirovine za Josipovića

'gradska.....zagreb....08.11.2007. cirilometodska - starogradska vijecnica - skupstina grada, zasjedanje skupstine i rasprava o gup-u... pero kovacevic foto: marko lukunic'
'lukunic marko'
20.01.2012.
u 13:29

Iako je pozdravio ukidanje povlaštenih mirovina zastupnicima Hrvatskog sabora, članovima Vlade RH i sucima Ustavnog suda, Kovačević smatra da bi se ista mjera trebala primijeniti i na mirovinu predsjednika Republike

U otvorenom pismu koje je u petak uputio članovima Vlade i Sabora bivši saborski zastupnik i nezavisni zastupnik Gradske skupštine Grada Zagreba Pero Kovačević izrazio je ogorčenost jer je Vlada u četvrtak propustila ukinuti povlaštenu mirovinu predsjedniku RH.

Iako je pozdravio ukidanje povlaštenih mirovina zastupnicima Hrvatskog sabora, članovima Vlade RH i sucima Ustavnog suda, Kovačević smatra da bi se ista mjera trebala primijeniti i na mirovinska primanja predsjednika Ive Josipovića. – Prema Zakonu o pravima državnih dužnosnika, predsjednik RH ima i dalje pravo nakon prestanka obnašanja dužnosti na mirovinu u visini od 90 posto plaće. Isto pravo već uživa bivši predsjednik Stjepan Mesić – upozorio je bivši saborski zastupnik iz redova HSP-a.

Kovačević je Vladi uputio i zahtjev da u saborsku proceduru uputi i prijedlog o izmjenama Zakona o najvišoj mirovini, u dijelu u kojem se određuje najviša mirovina zastupnika u Hrvatskom saboru, članova Vlade RH i sudaca kojim će onemogućiti već umirovljenim dužnosnicima i jednodnevnim umirovljenicima da primaju mirovinu veću od od 8872 kune.

Komentara 18

UT
utatica
16:07 22.01.2012.

problem je pravo predjsdnika na doživotni ured, zašt s enitko ne usudi taknuti Mesića, kaj se svi bojite tog udbaša. čak ga i Bajić sluša !

KA
Karla
13:54 20.01.2012.

Naravno da i predsjedniku treba ukinuti povlaštenu mirovinu. I on se treba solidalizirati sa narodom. A Mesiću treba ukinuti i mirovinu i rezidenciju jer sve to plaća ovaj siromašni hrvatski narod ne kojega on još uvijek pljuje. Njemu treba povlaštena veleizdajnička mirovina pa da pod hitno završi na optuženičkoj klupi.

Avatar slavko stečajko
slavko stečajko
13:54 20.01.2012.

rambić a ti?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije