Naslovnica Vijesti Hrvatska

Kovačević traži ukidanje povlaštene mirovine za Josipovića

Iako je pozdravio ukidanje povlaštenih mirovina zastupnicima Hrvatskog sabora, članovima Vlade RH i sucima Ustavnog suda, Kovačević smatra da bi se ista mjera trebala primijeniti i na mirovinu predsjednika Republike
20. siječnja 2012. u 13:29 18 komentara 1 prikaza
'gradska.....zagreb....08.11.2007. cirilometodska - starogradska vijecnica - skupstina grada, zasjedanje skupstine i rasprava o gup-u... pero kovacevic foto: marko lukunic'
Foto: 'lukunic marko'

U otvorenom pismu koje je u petak uputio članovima Vlade i Sabora bivši saborski zastupnik i nezavisni zastupnik Gradske skupštine Grada Zagreba Pero Kovačević izrazio je ogorčenost jer je Vlada u četvrtak propustila ukinuti povlaštenu mirovinu predsjedniku RH.

Iako je pozdravio ukidanje povlaštenih mirovina zastupnicima Hrvatskog sabora, članovima Vlade RH i sucima Ustavnog suda, Kovačević smatra da bi se ista mjera trebala primijeniti i na mirovinska primanja predsjednika Ive Josipovića. – Prema Zakonu o pravima državnih dužnosnika, predsjednik RH ima i dalje pravo nakon prestanka obnašanja dužnosti na mirovinu u visini od 90 posto plaće. Isto pravo već uživa bivši predsjednik Stjepan Mesić – upozorio je bivši saborski zastupnik iz redova HSP-a.

Kovačević je Vladi uputio i zahtjev da u saborsku proceduru uputi i prijedlog o izmjenama Zakona o najvišoj mirovini, u dijelu u kojem se određuje najviša mirovina zastupnika u Hrvatskom saboru, članova Vlade RH i sudaca kojim će onemogućiti već umirovljenim dužnosnicima i jednodnevnim umirovljenicima da primaju mirovinu veću od od 8872 kune.

VR Pole
EU FONDOVI
“Odlučili smo spojiti virtualnu stvarnost s turizmom i ponuditi svima pogled u prošlost”
  • utatica:

    problem je pravo predjsdnika na doživotni ured, zašt s enitko ne usudi taknuti Mesića, kaj se svi bojite tog udbaša. čak ga i Bajić sluša !

  • Karla:

    Naravno da i predsjedniku treba ukinuti povlaštenu mirovinu. I on se treba solidalizirati sa narodom. A Mesiću treba ukinuti i mirovinu i rezidenciju jer sve to plaća ovaj siromašni hrvatski narod ne kojega on još uvijek pljuje. Njemu treba povlaštena ... prikaži još! veleizdajnička mirovina pa da pod hitno završi na optuženičkoj klupi.