Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Kovač pozvao na promjene: Neka prestane ova politika i agonija neuvažavanja

- Sutra će članovi odlučiti u kojem će smjeru nastaviti razvijati naša stranka, hoćemo li nastaviti s politikom koja ide iz neuspjeha u neuspjeh, iz poraza u poraz, ili će članstvo dati povjerenje onima koji nude zaokret - izjavio je Kovač
14. ožujka 2020. u 15:38 2 komentara 635 prikaza
Miro Kovač
Foto: Josip Regović/Pixsell

Kandidat za predsjednika HDZ-a Miro Kovač iz tima Opcija za promjene, poručio je u članovima HDZ-a da izađu na unutarstranačke izbore te daju povjerenje njegovoj opciji koja nudi zaokret i drugačiju politiku HDZ-a. 

Koronavirus BOLNICA U MADRIDU Liječnik u samoizolaciji: Bolest je nastupila naglo, dan ranije osjećao se 'čudno'

- Sutra će članovi odlučiti u kojem će smjeru nastaviti razvijati naša stranka, hoćemo li nastaviti s politikom koja ide iz neuspjeha u neuspjeh, iz poraza u poraz, ili će članstvo dati povjerenje onima koji nude zaokret - izjavio je Kovač na konferenciji za medije. 

Ustvrdio je da njegov tim Opcija za promjene nudi drugačiju politiku HDZ-a i ljude koji svojom moralnošću i integritetom nude ono što je HDZ-u potrebno – autentičnost, vjeru u bolju budućnost i angažman na planu boljitka života za sve naše državljane.

Istaknuo je važnost da glasovanje na unutarstranačkim izborima u HDZ-u bude transparentno i sukladno naputcima Središnjeg izbornog stožera stranke, te da se poštuje načelo slobode savjesti i tajnosti glasovanja.

Kovač je pozvao svog protukandidata i aktulanog predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića, da na večerašnjem sučeljavanju, koje će se, kazao je, emitirati na RTL televiziji, izrazi protivljenje fotografiranju glasačkih listića i apelira na birače da to ne rade.

Koronavirus NOVI SLUČAJEVI Koronavirusom je zaražena i osoba sa samoborskog područja; 20 pripadnika HV-a ide u samoizolaciju

- Fotografiranjem glasačkih listića mogao bi se stvoriti dojam da se neke ljude ucjenjuje i da se od njih traži da dokažu za koga su glasovali. To bi bilo loše za demokraciju u HDZ-u i u državi - zaključio je.

Dodao je kako će se izbori, u okolnostima epidemije koronavirusom, provesti poštujući upute Naciolnog i županijskih stožera civilne.

Napominje da svi članovi HDZ-a koji zbog zdravstvenih razloga ne mogu doći na biračko mjesto, imaju mogućnost da do 14 sati to jave izbornom povjerenstvu, pa će im se omogućiti glasovanje u vlastitom domu.

Kovač je kazao da nema nikakva saznanja o autorstvu SMS poruke u kojoj se članovima HDZ-a sugerira da izađu na izbore i podrže "izmiješani tim" s kandidatima iz njegovog te Plenkovićevog tima "Odvažno za Hrvatsku".

- Toga je bilo i prije, toga će biti i sada i u budućnosti. Živimo u digitalnom dobu, ljudi su dovoljno zreli da procjene da oni samostalno donose odluku kome će dati povjerenje, tako da ne očekujem da će ti SMS-ovi utjecati na raspoloženje birače - kazao je Miro Kovač.

Klinika za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević Kontakti idu u samoizolaciju Dva slučaja u Sisku, čeka se nalaz i treće osobe. Supruga zaraženog ima frizerski salon

Nije želio komentirati navode Plenkovića kako je taj SMS očito došao iz Kovačeva tima "Opcija za promjene", kazavši da se ne želi spuštati na tu razinu i da mu se Plenković čini malo nervozan.

- Bitno je da se sutra dogodi promjena, da članovi HDZ prepoznaju ljude koji žele promjene u HDZ-u i da prestane ova politika i agonija neuvažavanja članstva te da konačno dobijemo vodstvo koje će biti blisko ljudima i uvažavati želje i osjećaje članova HDZ-a - izjavio je je Kovač.

Tko želi biti Milijunaš
GRIJEH ILI SRAMOTA?
Svi govore o tome! Je li u sinoćnjem 'Milijunašu' jedno pitanje imalo dva točna odgovora?
Razbili smo mitove o mikrovalnoj pećnici
SAZNAJTE ISTINU
Razbili smo mitove o mikrovalnoj pećnici
  • rimac444:

    Što bi komunjarska bagra sve dala da vide kovača na čelu HDZ-a

  • 195411:

    Kovacu zasto mijenjati sto je dobro Ti i tvoj tim napustite stranku ako niste zadivoljni i mir bozji